10.3.17

Ο Πολάκης "αγνοεί " το ΣτΕ: Δεν τίθεται θέμα επιστροφής των διοικητών των νοσοκομείων


Ο Πολάκης αψηφά το ΣτΕ: Δεν τίθεται θέμα επιστροφής των διοικητών των νοσοκομείων

«Η απόφαση δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, καθώς η θεωρητική θητεία αυτών έχει λήξει πλέον.
 Άρα δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους, (όσων "δικαιώθηκαν" με αυτήν την απόφαση ή με μελλοντικές ίδιες αποφάσεις)». 

Αυτό σημειώνει, με ανάρτησή του στο Facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν μη νόμιμες οι απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των κρατικών νοσοκομείων, που έγιναν το 2015, μετά από διαδικασία αξιολόγησης από πενταμελή επιτροπή του υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι «αυτοί οι διοικητές απομακρύνθηκαν με διαδικασία διπλής αξιολόγησης (βαθμολογία από διοικητές των ΥΠΕ και προφορική συνέντευξη από επιτροπή που προβλέπει ο νόμος), που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους».
«Διατηρήσαμε 15 που είχαν θετική αξιολόγηση και είχαν παράξει έργο. Τα νοσοκομεία μας έχουν νόμιμες διοικήσεις, επιλεγμένες αξιοκρατικά (με ανοιχτή διαδικασία με 1.500 αιτήσεις) και οι οποίες συνεχίζουν κανονικά το έργο τους», προσθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ΣτΕ και την απόφαση του .....Συνεχίζουμε....μέχρι τέλους τον αγώνα για την ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας και τη μάχη κατά της διαφθοράς στον χώρο», καταλήγει ο κ. Πολάκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου