11.3.17

ΙΑΤΑ - Αυξήθηκαν τα αεροπορικά δυστυχήματα το 2016


Αυξήθηκαν τα αεροπορικά δυστυχήματα το 2016

Ο αριθμός των αεροπορικών δυστυχημάτων μειώθηκε ακόμη περισσότερο το 2016, όμως περισσότερα από αυτά που σημειώθηκαν είχαν αποτέλεσμα θανάτους από ό,τι το 2015, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.
Συνολικά καταγράφηκαν 65 ατυχήματα και δυστυχήματα πέρυσι, έναντι 68 το 2015 και ενός ετήσιου μέσου όρου που ανερχόταν σε 81 τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της IATA για την αεροπορική ασφάλεια.
Από τα συμβάντα του 2016 τα 10 είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι, ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά τα μοιραία δυστυχήματα ήσαν τέσσερα.
«Κάναμε πράγματι ένα βήμα πίσω σε ορισμένες παραμέτρους-κλειδιά από την εξαιρετική επίδοση του 2015· σε κάθε περίπτωση, οι πτήσεις παραμένουν πάντα ο πιο ασφαλής τρόπος να κάνει κανείς ταξίδια μεγάλων αποστάσεων», σημείωσε ο Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA, σε ένα δελτίο Τύπου που συνοδεύει την έκθεση.
Τα δυστυχήματα τα οποία συμπεριλήφθηκαν στην έκθεση είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 268 άνθρωποι, αριθμός αυξημένος από τους 136 το 2015, αλλά κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας, που ανέρχεται σε 371, σύμφωνα με την IATA, η οποία εκπροσωπεί 265 αεροπορικές εταιρείες, στις οποίες αναλογεί το 83% της συνολικής αεροπορικής κίνησης.
Μεταξύ άλλων, η συντριβή ενός αεροσκάφους στην Κολομβία, η οποία αποδόθηκε σε ανθρώπινο λάθος, στοίχισε τη ζωή 71 ανθρώπων τον Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων παικτών της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε. Η συντριβή ενός αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών το οποίο εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο τον Μάιο στοίχισε τη ζωή και των 66 επιβαινόντων σε αυτό.
Σύμφωνα με την IATA, ο δείκτης αεροπορικών ατυχημάτων –ο αριθμός των απωλειών μεταξύ των επιβατών καμπίνας ανά ένα εκατομμύριο πτήσεις– ήταν 0,39 το 2016, από 0,32 το 2015 και 0,36 την προηγούμενη πενταετία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου