3.2.17

ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ - Η οικονομική κρίση έφερε και εικονικά διαζύγια!

Ζευγάρια χωρίζουν "στα χαρτιά", ωστόσο συνεχίζοντας να ζουν μαζί στην ίδια στέγη... προκειμένου να αποφύγουν την εφορία, να περιορίσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις, ή να αποφύγουν κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Είναι ο νεός τρόπος ζωής που έχουν υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα και αρκετά ανδρόγυνα στην Πάτρα και την ευρύτερη Περιφέρεια.

Χαρακτηριστική μεταξύ των πολών περιπτώσεων είναι αυτή Πατρινού ζευγαριού, που σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, έπειτα από κοινό βίο 17ετών και έχοντας τρια ανήλικα παιδιά, πήραν την απόφαση της έκδοσης συναινετικού διαζυγίου για οικονομικούς λόγους.

Πρόκειται για επαγγελματία που εξαιτίας των διογκωμένων χρεών του, προς το Δημόσιο και την Εφορία, δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Μπροστά λοιπόν στην οικονομική ασφυξία, χώρισε με την σύζυγο του "τυπικα", αφού εξακολουθούν να διαμένουν στο ίδιο σπίτι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις των συναινετικών "εικονικών" διαζυγίων, μετά την έκδοση η γυναίκα πλέον μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της χωρίς να κινδυνεύει να παρακρατηθούν χρήματα λόγω χρεών του πρώην συζύγού της. Επιπλέον μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα καταβολής επιδομάτων και να τύχει ευνοϊκών ρυθμίσεων, ως δικαιούχος βάσει νόμου, καθώς η οικογένεια της πλέον χαρακτηρίζεται μονογονεϊκή!

Μάλιστα τις περισσότερες φορές, οι επαγγελματίες έχουν ήδη φροντίσει να "μεταφέρουν" σε παιδιά και συζύγους τα περιουσιακά τους στοιχεία, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο της κατάσχεσης ή του πλειστηριασμού της κινητής ή ακίνητης περιουσίας λόγω των δικών του ληξιπρόθεσμων οφειλών..

Το διαζύγιο σε αυτές τις περιπτώσεις σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα των Λογιστών Αχαΐας Δημήτρη Μπόκαρη, "λύνει" τα χερια στα ζευγάρια, που έχουν ερθει αντιμέτωπα με την οικονομική καταστροφή, την ώρα που όπως δηλώνει στο tempo24.gr, " H κυβέρνηση λόγω της υπερφορολόγησης, ωθεί τους επαγγελματίες στη φοροδιαφυγή".

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου