20.2.17

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ !!! «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» - Ντάισελμπλουμ: Η Αθήνα συμφώνησε σε μεταρρυθμίσεις για συντάξεις, φορολογικά και εργασιακά


Ντάισελμπλουμ: Η Αθήνα συμφώνησε σε μεταρρυθμίσεις για συντάξεις, φορολογικά και εργασιακά
Την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το επόμενο διάστημα επιβεβαίωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. 
Ο κ Ντάισελμπλούμ εξέφρασε μεν την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μετά από εντατικές συνομιλίες οι υπουργοί αποφάσισαν να ανάψουν το πράσινο φως για την επιστροφή στην Αθήνα των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών.
Σύμφωνα ωστόσο με τον πρόεδρο του Eurogroup η Ελλάδα συμφώνησε σε μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό και φορολογικό, αλλά και στο πεδίο της αγοράς εργασίας. Όπως είπε ο Ολλανδός "Συνεχίζουμε στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί το 2015".
Ανέφερε επίσης ότι "Οι θεσμοί θα γυρίσουν, δεν υπάρχει δέσμευση προνομοθέτησης μέτρων".
Έχουμε από τη μια τις μεταρρυθμίσεις και έχουμε και ένα συγκεκριμένο δημοσιονομικό δρόμο. Αν αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι σε βάθος, θα υπάρξει δημοσιονομικό περιθώριο για μέτρα που θα ωθήσουν την ανάπτυξη, συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι θα υπάρξει μια αλλαγή στο μίγμα της πολιτικής, επισημαίνοντας "ότι θα μετακινηθούμε από τη λιτότητα στις βαθιές μεταρρυθμίσεις".
Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε εξάλλου ότι "δεν υπάρχει θέμα ρευστότητας για την Ελλάδα, αν και όλοι νιώθουμε ότι η επίτευξη συμφωνίας θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη – άρα αυτό είναι ένα ισχυρό κίνητρο".
"Δεν υπάρχει ανάγκη εκταμίευσης τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Αν η αποστολή των θεσμών είναι επιτυχής θα μπορούμε να το συζητήσουμε στο Eurogroup τον Μάρτιο, αν όχι τότε αργότερα"
Τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλούμ όσο και ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ανέφεραν ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα προς συζήτηση, σημειώνοντας ωστόσο την ανάγκη εξόδου από τις πολιτικές λιτότητας.
Χαιρέτησαν επίσης τόσο τη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και τη σταδιακή επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου