23.2.17

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΑΛΙΜΑΚΙ;

ΔΕΝ έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για το θέμα της νέας χωματερής στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας μετά μάλιστα την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ Τριφυλίας την Τετάρτη το βράδυ, παρουσία κατοίκων με φορείς της περιοχής.
Η νέα χωματερή που άνοιξε δίπλα από το χώρο που προχωρά η αποκατάσταση του παλιού Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων έχει προκαλέσει νέες αντιδράσεις καθώς οι κάτοικοι φαίνεται ότι παρά τις καλές προθέσεις δεν πήραν πειστικές απαντήσεις. Όταν τέθηκε το ερώτημα από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κουτσούλη ποιος έδωσε άδεια για την νέα χωματερή, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι αδειοδοτήθηκε από την Δημοτική αρχή. Ωστόσο η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί πέρα από την πολιτική υπόσταση του θέματος εκτός βέβαια των προστίμων που έχει επιβάλλει η περιφέρεια Πελοποννήσου προ καιρού για τις χωματερές. 
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΤΑ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Αυτή την φορά το Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μεσσηνίας ζήτησε εξηγήσεις από το Δήμο Τριφυλίας για τη νέα παράνομη χωματερή στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, καθώς το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Μεσσηνίας μετά από αυτοψία στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα και διαπίστωσε ότι εντός του παλιού οριοθετημένου ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) στο διαπίστωσε ότι βόρεια σε απόσταση δεκάδων μέτρων από την παλιά χωματερή που αποκαθίσταται, δημιουργήθηκε ότι σε νέα  έκταση γίνεται ρίψη απορριμμάτων χωρίς τήρηση κανόνων ασφάλειας, υγιεινής και τήρηση των κανόνων φύλαξης.. Μάλιστα, δεν γινόταν καμία κάλυψη με χώμα και τα σκουπίδια ήταν χύμα πεταμένα, χωρίς καμία προφύλαξη και φροντίδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αν δεν πάρει απάντηση μετά την αυτοψία θα υποβάλλει έκθεση στην αρμόδια αρχή, οπότε δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα πρόστιμα από την περιφέρεια Πελοποννήσου. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                              
ΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΕ  ΘΕΜΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ   ΣΤΟ  ΓΥΜΝΑΣΙΟ  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Με   μεγάλη  επιτυχία  το  Γυμνάσιο Κυπαρισσίας  διοργάνωσε   ημερίδα   με θέμα  την  Ανακύκλωση   και  την σημασία  της  για  το περιβάλλον. Η  ημερίδα  διοργανώθηκε  την  Τετάρτη    22  Φεβρουαρίου  στον  χώρο  της  βιβλιοθήκης του  σχολείου   και  την παρακολούθησαν  οι  μαθητές  της  Β’   και  Γ’  Γυμνασίου. Κύριος  ομιλητής  ήταν  ο   Ηρακλής  Ματρώζος   πρόεδρος  της   Κοινωνικής   Συνεταιριστικής Επιχείρησης  ( ΚΟΙΝΣΕΠ)  με  την  διακριτική  ονομασία   ΕΠΙΝΟΟ,  ο  οποίος  με  βιωματικό  τρόπο  ανέλυσε  στους μαθητές   την  σημασία  της  ανακύκλωσης  για  την  διάσωση   του  περιβάλλοντος  καθώς  και τους  κανόνες  που  πρέπει  να ακολουθούμε  όταν ανακυκλώνουμε. Οι  μαθητές τον  παρακολούθησαν  με  μεγάλο  ενδιαφέρον και  υπέβαλλαν   ερωτήσεις  και  απορίες   δημιουργώντας  ένα  περιβάλλον  γόνιμου  διαλόγου.  
Nα σημειώσουμε ότι ο Διευθυντής του σχολείου Γιώργος Θεοδωρόπουλος με τον υποδιευθυντή Σωτήριο Καρούμπαλη και τους καθηγητές έχουν δημιουργήσει στην ουσία ένα πράσινο σημείο στο συγκρότημα που λάμπει από καθαριότητα, δράσεις, καθώς οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις. 
Το Γυμνάσιο  Κυπαρισσίας,  εξάλλου συμμετέχει   εδώ  και  δύο  χρόνια  ενεργά  στην ανακύκλωση ( χαρτί, πλαστικό, μπαταρίες, μικροηλεκτρικές συσκευές , υπολογιστές , αναλώσιμα  υπολογιστών   και   τηγανέλαιο)  συνεργαζόμενο   αγαστά  με  την  εν λόγω  εταιρεία ,   κάνοντας   τρόπο  ζωής  την  ανακύκλωση   και   δίνοντας  το   σύνθημα  ότι  η   ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ   ΣΩΖΕΙ ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ   ΚΑΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. 
 
ΙΩΑΝ. ΜΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου