21.2.17

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ελλειμα διαλόγου, ενημέρωσης και δημοκρατίας καταλογίζει σε ανοιχτή επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος στην παράταξη της πλειοψηφίας η οποία αναδεικνύει τα προβλήματα που διαπιστώνει ο ίδιος για την παράταξη Κατσίβελα. 
Η επιστολή είναι:
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας στον Δήμο Τριφυλίας,
διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα του 2017 και έχουμε πραγματοποιήσει, από πέρυσι τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, 26 τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 25 για το 2016 και 1 για το 2017. ( Στις 20-1-2017).

Δηλ. 26 πολύωρες και σημαντικές συνεδριάσεις του ΔΣ με πάρα πολλά θέματα και σημαντικές αποφάσεις για την Τριφυλία μας, για τον Δήμο μας και για την κάθε Δημοτική Ενότητα ξεχωριστά.
Και αν προσθέσουμε και 2 συνεδριάσεις του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2015, έχουμε κάνει συνολικά 28 Δημοτικά Συμβούλια μέσα σε 15 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2015 έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2017, χωρίς όμως η Δημοτική μας ομάδα, η παράταξη της πλειοψηφίας, να έχει κάνει ένα προσυμβούλιο !!!

  • 28 Δημοτικά Συμβούλια χωρίς να έχει προηγηθεί για κάθε ένα από αυτά, ένα προσυμβούλιο της Δημοτικής μας ομάδας.
Ένα προσυμβούλιο! Μία προσυνεδρίαση, πριν από κάθε ΔΣ, για να συζητήσουμε τα θέματα. Για να συνδιαμορφώσουμε και να συναποφασίσουμε, μέσα από μία συλλογική και δημοκρατική διαδικασία, μέσα από τον διάλογο, την τελική μας θέση και πρόταση, που θα ψηφίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Ο κ. Δήμαρχος και οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας πρέπει να συσκέπτονται νωρίτερα, να συζητούν, να αποφασίζουν από κοινού και να προτείνουν στο ΔΣ για ψήφιση, ( το οποίο θα γίνει μετά από 2 ή 3 ημέρες), τις προτάσεις και τις θέσεις της πλειοψηφίας.                                           
Αυτές που διαμορφώνονται ή θα έπρεπε να διαμορφώνονται από όλους μαζί, μετά από συζήτηση.
Αυτό έπρεπε να γίνεται. Έτσι γίνεται παντού.
Αλλά δυστυχώς, εδώ και πολύ καιρό στον Δήμο Τριφυλίας αυτό δεν γίνεται!

  • Καλούμαστε να ψηφίσουμε απ’ευθείας θέματα στο ΔΣ, χωρίς κάν να έχουμε ερωτηθεί.
Χωρίς κάν να τα έχουμε συζητήσει.
Χωρίς κάν να έχουμε ενημερωθεί.
Αυτός είναι ο ρόλος μας; Ποιόν τιμά αυτή η διαδικασία; Είναι συνεργασία αυτό;
Έτσι υπηρετείται η διαφάνεια, το δημόσιο συμφέρον, η Δημοκρατία και ο τόπος μας;
Έτσι θωρακίζεται η ενότητά μας και η αξιοπιστία μας;
Οι πολίτες, οι οποίοι μας εξέλεξαν, πιστεύετε, ότι συμφωνούν με όλα αυτά;
  • Το να γίνεται προσυμβούλιο και να συμμετέχουν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι 16, ισότιμα στην λήψη των αποφάσεων, είναι πάγια αρχή, θεσμός για την Τοπική  Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.
Αυτό άλλωστε κάνουν πριν το ΔΣ και όλοι οι άλλοι συνδυασμοί και δημοτικές παρατάξεις. Αυτό είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας και της δημοκρατικής λειτουργίας κάθε πολιτικού οργανισμού.
Έτσι, δημοκρατικά, με διαφάνεια και με ισότιμη συμμετοχή λειτουργούν όλοι οι ΔΗΜΟΙ της Ελλάδος.

Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε δίκαιες, καθαρές και ωφέλιμες για τον τόπο μας αποφάσεις.
Αυτό έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι.
Αυτή όμως η καθαρά δημοκρατική αρχή και λειτουργία φαίνεται εκ των πραγμάτων, ότι τώρα, εδώ στον Δήμο Τριφυλίας, έχει καταλυθεί. Ακόμη και σε πολύ σημαντικά θέματα, όπως είναι π.χ. το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ο οικονομικός προϋπολογισμός, αλλά και άλλα πολλά.

  • Στις 16 Δεκεμβρίου 2016, είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο για να ψηφίσουμε τον οικονομικό προϋπολογισμό και στις 22 Νοεμβρίου 2016 είχαμε επίσης Δημοτικό Συμβούλιο, για να ψηφίσουμε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2017, το πιο κορυφαίο θέμα.
Έγιναν προσυμβούλια; ΟΧΙ. Προηγήθηκε κάποια ενημέρωση;
Ρωτηθήκαμε σε κάτι; Μας ζητήθηκε η γνώμη μας; ΟΧΙ. Δυστυχώς ΟΧΙ.

Τότε τι είδους σύμβουλοι είμαστε; Γιατί είμαστε εκεί;
Και γιατί γίνονται όλα αυτά; Ποιος είναι ο ρόλος μας;

Αν αυτά δεν είναι προσβλητικά και απαξιωτικά, όχι μόνο για μας, αλλά κυρίως για τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας ψήφισαν για να τους εκπροσωπήσουμε, τότε τι είναι;
Μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι;
Πού είναι επίσης ο συλλογικός σχεδιασμός στρατηγικής για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Τριφυλία συνολικά, αλλά και ιδιαίτερα κάθε Δημοτική Ενότητα, όπως Αετού, Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων, Αυλώνος και κοινότητας Τριπύλης;

Ποιος είναι ο σκοπός μας; Να υπηρετήσουμε και να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στον τόπο μας. Στις πόλεις μας, στις κωμοπόλεις μας και στα χωριά μας. Από τον Αετό και το Κοπανάκι έως την Χριστιανούπολη και το Πυργάκι.
Για να πετύχουμε όμως στην αποστολή μας και να γίνουμε αποτελεσματικοί, χρειάζεται κοινή δράση και συλλογική προσπάθεια. Συμμετοχή όλων. Στη Δημοκρατία δεν ισχύει η αρχή του ενός ανδρός.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί κ. συνάδελφοι έτσι έχουν τα πράγματα. Αναφέρθηκα σε όλα αυτά, όχι για να γίνω δυσάρεστος, αλλά γιατί πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα, για να εξάγουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα, ώστε να αλλάξουμε πορεία και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.
Οι συμπολίτες μας περιμένουν πολλά από μας ακόμη.

Κυπαρισσία 20 Φεβρουαρίου 2017
   Μετά τιμής
Ζαχαρίας Κων. Κανελλόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΕΡΙ..ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Ο Δήμος & η Κοινωφελής Επιχείρηση  σχετικά με τις δαπάνες των καρναβαλικών εκδηλώσεων 2017 και σε απάντηση του δημοσιεύματος 19/02/2017  στον ιστότοπο “filiatranet” , περί «πείνας στο Φιλιατρινό Καρναβάλι στο Δήμο Τριφυλίας» ενημερώνει τα εξής :
Με μια προσεκτικότερη ανάγνωση της Απόφασης Προέδρου της Κοιν. Επιχείρησης, που δημοσιεύτηκε στις 17/02/2017, μπορεί κανείς να υπολογίσει πως οι δαπάνες  ανέρχονται για τη
Δ.Ε. Αετού (εκδηλώσεις στο Κοπανάκι, στην Πολυθέα και στον Αετό) 793,20 €
Δ.Ε. Αυλώνος (εκδήλωση στο Καλό Νερό) 273,20 €
Δ.Ε. Κυπαρισσίας (εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία & στους Αρμενιούς) 1.381,60 €
Δ.Ε. Φιλιατρών (Φιλιατρινό Καρναβάλι) 2.340,00 €
Δ.Ε. Γαργαλιάνων (εκδηλώσεις στους Γαργαλιάνους, τη Μαραθόπολη και τον Πύργο) 1.972,00 €
         Επιπλέον 124,00 € για εκτυπώσεις αφισών όλων των Δημ. Ενοτήτων, πλην αυτών για το Φιλιατρινό Καρναβάλι.  Το συνολικό ποσό των δαπανών ανέρχεται σε 6.884,00 €.
Η κατανομή των δαπανών έγινε ανάλογα με τα αιτήματα των Δ.Ε. , τη διαχείριση αυτών με τον καλύτερο οικονομικά τρόπο, αλλά και την ανάγκη διάχυσης των παιδικών καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλες τις Δημ. Ενότητες, ώστε όλα τα παιδιά του Δήμου – και αυτά που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης για να παρακολουθήσουν το Φιλιατρινό Καρναβάλι – να ζήσουν τη χαρά της αποκριάς.
Η περσινή δαπάνη για Φιλιατρινό Καρναβάλι ανήλθε στο ποσό των 2.660,00 €, περιλαμβάνοντας την προμήθεια μπάστακα αξίας 1.845,00 €, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί και φέτος χωρίς να απαιτηθεί νέα δαπάνη. Δηλ. η διαφορά ανέρχεται στο ποσό των 320,00 €  σε σχέση με πέρυσι , χωρίς όμως ο Δήμος και η Κοιν. Επιχείρηση να αρνηθεί δαπάνη που της ζητήθηκε από την Καρναβαλική Επιτροπή. Μήπως άραγε θα έπρεπε να εφευρεθεί δαπάνη, μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων ;;;
Ας χαρούμε όλοι την Αποκριά, χωρίς δημιουργία γκρίνιας και αντιπαραθέσεων, χωρίς να υπάρχει αντικείμενο.
Ο Δήμος, η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Καρναβαλική Επιτροπή σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης και εθελοντές δουλεύουν για την ανάδειξη, προβολή και καθιέρωση του Φιλιατρινού Καρναβαλιού με εργατικότητα, πολύ επιμονή, φαντασία, κέφι και προσήλωσή στο στόχο τους.
 
ΓΙΟΡΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ 1-0 ΥΠΕΡ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
 
ΟΥΤΕ το παιχνίδι Κυπαρισσίας με την Καλαμάτα δεν συγκέντρωσε τόσο κόσμο που φούλαρε το γήπεδο Κυπαρισσίας με περισσότερα από 700 άτομα να παρακολουθούν το αγώνα Σχολικού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Λυκείων Μεσσηνίας στο οποίο  Πρωταθλητής Μεσσηνίας μετά από ένα δυνατό αγώνα βρήκε νικητή  το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας που επικράτησε με 1-0 του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, χάρις σε γκολ του Σαραντόπουλου με πέναλτι στο 16ο λεπτό της συνάντησης.
Η ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας κατέκτησε σήμερα το σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Μεσσηνίας ήθελε πολύ την νίκη παίρνοντας από την αρχή το πολυπόθητο τέρμα, ωστόσο το ΓΕΛ Κυπαρισσίας αγωνίστηκε μέχρι τέλους κερδίζοντας τις εντυπώσεις καθώς ο διαιτητής με την παράταση 5 λεπτών περίπου λόγω των καθυστερήσεων ανέδειξε ένα δυνατό αγώνα που αρμόζει σε υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου. 
Το καθοριστικό γκολ που έκανε ο Π. Σαραντόπουλος με πέναλτι που κέρδισε ο Τσεκάνι, χωρίς να αντιδράσει ο Αθανασόπουλος ήταν η μεγάλη φάση του αγώνα. Στο γήπεδο της Κυπαρισσίας επικράτησε γιορτή ατμόσφαιρα από εκατοντάδες μαθητές και των δύο σχολείων. να σημειώσουμε ότι οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας δεν λησμόνησαν τον συμμαθητή τους που έφυγε άδικα από την ζωή πρόσφατα σε τροχαίο στο κέντρο της Καλαμάτας τον Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, αλλά και την όμορφη στιγμή που  η ομάδα της Κυπαρισσίας παρέδωσε ανθοδέσμη στους φιλοξενούμενους.
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ
Οι απονομές μεταλλίων έγιναν στο τέλος από τον σχολικό σύμβουλο Φυσικής αγωγής Χριστόδουλο Στυλιανίδη, από τον Διευθυντή Β θμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργο Σταματόπουλο με τον εκπρόσωπο του γραφείου Φυσικής αγωγής Αργύρη Ζαμανάκη, ενώ ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί από την νικήτρια ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας οι οποίοι έδωσαν τα χέρια με την ομάδα της Κυπαρισσίας. Θερμά λόγια για τις ομάδες ευχαριστώντας όλα τα σχολεία που παρακολούθησαν τον αγώνα έδωσε ο
Διευθυντής του Λυκείου κ. Β. Αντωνόπουλος.

ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Αθανασόπουλος, Μπακόπουλος, Καραχάλιος, Παπαγιάννης, Παναγιωτόπουλος, Αριδάς, Γκουντουβάς, Μπακούρος, Καραβούλιας, Θεοδωρόπουλος, Κωνσταντόπουλος.
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κατσίρας, Ντόστι, Χότζα, Αλντέσκου, Δούβας,
Σαραντόπουλος, Τριανταφυλλάκης, Μουρούφας, Μανουσόπουλος, Τσεκάνι, Ομέρι.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου