3.2.17

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Με εντυπωσιακή προσέλευση των εμπόρων – επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, της πόλης του Ξυλοκάστρου,την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Κύριο θέμα της Γενικής Συνέλευσης, αποτέλεσε η επαπειλούμενη πεζοδρόμηση του κεντρικού εμπορικού δρόμου, “Παναγή Τσαλδάρη”, της πόλεως.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων – επαγγελματιών, καταδίκασε την πεζοδρόμηση , ψηφίζοντας και σχετικό ψήφισμα (εξήντα τρία κατά έναντι τέσσερα υπέρ).
Στην συνέλευση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου, κος Β.Γεώργαρης, ο οποίος ενημέρωσε για τις αρνητικές επιπτώσεις κατασκευής πεζοδρόμων στην Κόρινθο, χωρίς μάλιστα να έχουν προβλεφθεί νέες θέσεις στάθμευσης οχημάτων.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι ο κεντρικός δρόμος – αρτηρία, Π. Τσαλδάρη, διαθέτει ήδη και πεζοδρόμια μεγάλου εύρους και δρόμο με ασφαλτοτάπητα που ανακαινίστηκαν πλήρως, μόλις πριν από μερικά χρόνια, από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Σε μία περίοδο κρίσης όπου οι αιμοδότες της οικονομίας, έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες παλεύουν αφενός να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους και αφετέρου με τους φόρους τους να συντηρήσουν έναν μη δημιουργικό κρατικό τομέα, έχουμε ανάγκη από έργα και δράσεις ανάπτυξης και όχι από έργα βιτρίνας και μάλιστα πρόσφατα ανακαινισμένης.
Για το λόγο αυτό, παίρνουμε την πρωτοβουλία και προσκαλούμε σε κοινές δράσεις προβολής του πανέμορφου τόπου μας, των επιχειρήσεων μας και των τοπικά παραγόμενων αγροτικών προϊόντων, τους συναδέλφους ξενοδόχους και εστιάτορες, τους κατοίκους και φυσικά όλους τους αιρετούς της πόλης μας.
Σε δύσκολες εποχές, η ισχύς εν τη ενώσει και η τοπική αλληλεγγύη, είναι τα όπλα της κοινωνίας για επιβίωση.
-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου-

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου