18.1.17

ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την Κυριακή 22/1/2017 συμπληρώνονται σαράντα τέσσερα (44) χρόνια από τον θάνατο του πρώτου Έλληνα Ιεραπόστολου στα Έθνη (Κεντρική Αφρική), συμπατριώτη μας Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Βασιλιτσιωτών  «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» τιμώντας την  μνήμη του, θα τελέσει μνημόσυνο την Κυριακή 22/1/2017 και ώρα 9.00 π.μ. στον Ιερό Ναό  Αγίου Βασιλείου στο Βασιλίτσι.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για το Ιεραποστολικό του έργο και θα τελεσθεί τρισάγιο στην προτομή του που ευρίσκετε πλησίον του ναού.


 * Ο π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος (1903-1972) ήταν ιερομόναχος από το Βασιλίτσι της Μεσσηνίας. Σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός και στη συνέχεια ιερέας. Υπηρέτησε ως εφημέριος σε αρκετά χωριά και ως ηγούμενος σε μοναστήρι της Μεσσηνίας. Πήρε απόφαση να τελειώσει το σχολείο, να σπουδάσει θεολογία καθώς και να μάθει γαλλικά σε μεγάλη ηλικία. Στα 57 του χρόνια αποφασίζει να ξεκινήσει ιεραποστολικό έργο στην Αφρική. Άρχισε από την Ουγκάντα και εξάπλωσε την ιεραποστολή στην Κένυα, την Τανζανία και το Κονγκό. Πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου 1972 από ρινορραγία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου