17.1.17

Έργα στο λιμάνι Καλαμάτας

notios-provolosΣτο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας έφθασε από το Υπουργείο Ναυτιλίας η άδεια για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή ανωδομής νότιου προβόλου» του λιμένα Καλαμάτας, όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017.
 Με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας θα εκδοθεί σχετική προκήρυξη, για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 184.000 ευρώ, με χρηματοδότηση κατά 123.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά τα υπόλοιπα από πόρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Θα αφαιρεθεί η τσιμεντοκονία που έχει εξωτερικά αυτή η ανωδομή, θα ενισχυθεί με πλέγμα σιδήρου μπετόν και θα γίνει νέα σκυροδέτηση.
 ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ
Πιστώθηκαν σε λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας 124.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 και την πίστωση απέστειλε το Υπουργείο Ναυτιλίας. Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο είχε αποσταλεί στο Υπουργείο τεχνικό δελτίο, που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας. Θα ακολουθήσει η εκπόνηση μελέτης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και η υποβολή της προς έγκριση στο Υπουργείο, ώστε να δημοπρατηθεί το έργο, διά του οποίου θα γίνει ασφαλτόστρωση στον προβλήτα Νο 7, όπου προσεγγίζουν τα κρουαζιερόπλοια, αφού αφαιρεθεί το στρώμα παλαιάς ασφάλτου.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ευχαρίστησε τον κ. Λαμπρίδη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας, τη Διευθύντρια Λιμενικών Υποδομών του ίδιου Υπουργείου κα Χριστοδουλόπουλου και το στέλεχος του Υπουργείου κα Αστερίου, για τη βοήθειά τους στο συγκεκριμένο θέμα.
ΦΡΕΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΣΤΟΥΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΥΣ
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, έρχεται προς ψήφιση θέμα προμήθειας 12 φρεατίων πλαστικών βαρέως τύπου, τα οποία θα τοποθετηθούν στο δρόμο μπροστά στους πρώην κυλινδρόμυλους, όπου εκτελείται έργο διαπλάτυνσης και κατασκευής πεζοδρομίων, ενώ θα ακολουθήσει κατασκευή υποδομής για τον ποδηλατόδρομο.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ
ΤΟΥ ΝΕΟΥ MASTER PLAN
katalhpsh-koinoxrhstvn-xvrvnΤην Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στην οποία θα μετάσχουν εκπρόσωποι της κοινοπραξίας που ανέλαβε τη σύνταξη του νέου master plan λιμένα Καλαμάτας, ο Δήμαρχος και αιρετοί του Δήμου, το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Θέμα της είναι η έναρξη εργασιών για τη σύνταξη του νέου master plan.
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ
ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
Έχει ξεκινήσει η σχετική διαγωνιστική διαδικασία για τα κατασχεθέντα "Alamir Mustafa", "Simone" και ανώνυμο ξύλινο σκάφος τύπου πάσαρα, που αναμένεται να εκτεθούν σε πλειστηριασμό το Φεβρουάριο. Αναφορικά με το πλοίο "GENC 3", τον ίδιο μήνα θα γίνει δίκη, που θα αποδώσει ή όχι σε ναυτιλιακή εταιρεία την ιδιοκτησία του σκάφους και κατόπιν θα είναι δυνατή η απομάκρυνσή του.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
Όποιος επαγγελματίας επιθυμεί να κάνει χρήση κοινοχρήστων χώρων, θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017 να εκφράσει τη σχετική πρόθεση, με αίτησή του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.
ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ
ellimenismos
Στο τέλος Ιανουαρίου, θα εκδοθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ανακοίνωση, ώστε οι ενδιαφερόμενοι για παραχώρηση θέσεων ελλιμενισμού να προβούν στην κατάθεση του αιτήματός τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου