5.1.17

Πρόγνωση καιρού Καλαμάτας - Παρασκευή 6/1/2017

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Παρασκευή 6/1/2017 προβλέπεται άστατος.

Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. 
Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Τις πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-95%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.

Στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις μέχρι τα 1200μ περίπου. Από τις απογευματινές ώρες και μετά, τα επίπεδα παγοποίησης θα κατέβουν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στον Ταΰγετο και στα υπόλοιπα ορεινά της Μεσσηνίας, μέχρι τα 700-800μ περίπου. Προσοχή, οι οδηγοί ποι θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα Καλαμάτας-Σπάρτης και Καλαμάτα-Κόρινθος-Αθήνα να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου