20.1.17

Πάτρα: Οδηγούνται στην Εισαγγελία γιά τα 3 ανήλικα

Εξελίξεις αναμένονται σήμερα στην υπόθεση των 3 ανήλικων παιδιών που βρέθηκαν στις αρχές της βδομάδας στην Πάτρα.
 Όπως είναι γνωστό μόλις χθες Πέμπτη παρουσία του δικηγόρου του παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών ένας 27χρονος Αλβανικής καταγωγής και είπε ότι αυτός είναι ο πατέρας των τριών κοριτσιών που περιφέρονταν "χαμένα" στην περιοχή της Αρόης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος "κλειδί" που οδήγησε στην Αστυνομία τον πατέρα, ήταν ένας Πατρινός δικηγόρος, με τον οποίο επικοινώνησε ο 27χρονος για την εξέλιξη άλλης προσωπικής του υπόθεσης, όταν και του αποκάλυψε πως είναι ο πατέρας των παιδιών που αναζητά η Αστυνομία. Έκπληκτος από την αποκάλυψη ο δικηγόρος, του ζήτησε να εμφανιστεί στην Ασφάλεια Πατρών, προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι της πρωτοφανούς υπόθεσης, όπως και έγινε.
Ο 27χρονος, που ζει μόνιμα στα Λεχαινά Ηλείας, από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται πως δεν εγκατέλειψε τα παιδιά του. Αντιθέτως τα πήγε στην Πάτρα, όπου διαμένει η πεθερά της 21χρονης γυναίκας του, επίσης Αλβανικής καταγωγής, προκειμένου να της "ασκήσει" πίεση για να επιστρέψει στο σπίτι τους, καθώς εδώ και ένα μήνα τον έχει εγκαταλείψει, ακολουθώντας έναν άλλο άνδρα.
Πληροφορίες θέλουν η γιαγιά να επικοινώνησε με την κόρη της, προκειμένου να έρθει στην Πάτρα από τον Ασπρόπυργου που φέρεται να εντοπίστηκε, ώστε να πάρει μαζί τα παιδιά της. Η 21χρονη πήγε στην Πάτρα, πήρε τα παιδιά της και εκτιμάται πως η ίδια τα εγκατέλειψε, στο σημείο που βρέθηκαν από περαστικό την περασμένη Κυριακή.
Μάλιστα σοκάρει η απάντηση που φέρεται να έδωσε στους Αστυνομικούς, όταν επικοινώνησαν μαζί της "Δώστε τα για υιοθεσία(!), ζω ένα μεγάλο έρωτα".
Το ζευγάρι εκτός από τα τρία ανήλικα παιδία - τα δυο νήπια 1,5 και 2,5 ετών και το 5 μηνών βρέφος - έχουν ένα ακόμα παιδί.
Ο 27χρονος μετά την εμφάνιση του στην Ασφάλεια Πατρών, συνελήφθη και κρατείται καθώς διαμένει παράνομα στην χώρα, ενώ λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου, θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του γιατο αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.
Υπενθυμίζεται πως τα τρία κοριτσάκια, φιλοξενούνται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ για την τύχη τους θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας Ανηλίκων. Πάντως πολλοί είναι οι Πατρινοί και όχι μόνο, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να τα υιοθετήσουν.
Σε λίγη ώρα πατέρας, μητέρα και γιαγιά θα οδηγηθούν στην εισαγγελία. Εκεί θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου