11.11.16

NEA ΒΟΜΒΑ! Λουκέτο στα μισά περίπτερα της χώρας


efd95683deb34ed8915468bebec71ad2

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων και η Πανελλήνια Διεπαγγελματική Οργάνωση Ακατέργαστου Καπνού ζητούν την ακύρωση του νόμου που φέρνει νέα επιπρόσθετη αύξηση στα καπνικά προϊόντα «και εκτιμάται ότι θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε 60.000 οικογένειες που απασχολούνται στην καπνική αλυσίδα σε όλη τη χώρα», όπως επίσης και προστασία της νόμιμης αγοράς καπνικών προϊόντων.
Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι καπνοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση ενώ με λουκέτο απειλούνται πάνω από τα μισά περίπτερα της χώρας.
Τα τελευταία επτά χρόνια. όπως αναφέρει το euro2day.gr σημειώθηκαν οκτώ αυξήσεις σε έμμεσους φόρους και ΦΠΑ ενώ η φορολογία έχει φτάσει στο ποσοστό-ρεκόρ του 84% της μέσης λιανικής τιμής, με αποτέλεσμα τα καπνικά να αποτελούν τα προϊόντα που υπόκεινται στη μεγαλύτερη φορολόγηση στη χώρα.
Σημειώνεται ότι με την νέα αύξηση που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2017, η χώρα θα αποκτήσει και την πρωτοκαθεδρία ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αφού η φορολογία θα φτάσει στο 90

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου