28.9.16

Αφαιρούνται τα δύο μετάλλια της Δεβετζή

Με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου αφαιρέθηκαν δύο μετάλλια από την Πηγή Δεβετζή!
 
Η IAFF ακύρωσε όλα τα αποτελέσματα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν από το 2007 έως το 2009, οπότε αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει στην κατοχή της τα...
δύο χάλκινα που κατάκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα.
Η Δεβετζή σύμφωνα με δημοσίευμα το «Εθνος της Κυριακής» βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών από την επανεξέταση δείγματός της από τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2008 στο Πεκίνο. Όπως φαίνεται η IAAF αντέδρασε αστραπιαία και τιμώρησε την αθλήτρια, πριν από την απόφαση της ΔΟΕ.
Εάν ανατρέξει κάποιος στην ιστοσελίδα αποτελεσμάτων της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου θα διαπιστώσει ότι η Δεβετζή αναφέρεται ως ακυρωμένη τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, όσο και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οζάκα, όταν είχε πάρει και πάλι την 3η θέση.
Τον περασμένο Νοέμβριο ο ΣΕΓΑΣ είχε ανακοινώσει ότι η αθλήτρια είχε βρεθεί θετική σε επανέλεγχο που της έγινε από το 2007, όταν και είχε κατακτήσει το μετάλλια στην Οζάκα.
Το όνομά της αναφέρεται και στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές από την Παγκόσμια ομοσπονδία, που αναφέρει ότι έχει τιμωρηθεί επειδή βρέθηκε θετική στη χρήση της απαγορευμένης ουσίας «στανοζολόλης». Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Δεβετζή είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, επειδή είχε αποτύχει να δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο αντιντόπινγκ στην Ουκρανία...

 
naftemporiki.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου