28.9.16

Ο καθηγητής Λέκκας μιλά για το σεισμό της Κορώνης

Τι αναφέρει στο newsbomb.gr ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του οργανισμού αντισεισμικού σχεδιασμού και προστασίας για το σεισμό που «ταρακούνησε» την Κορώνη και τη Μεσσηνία. 

 Για τον σεισμό που ταρακούνησε το πρωί της Τετάρτης (28/09) όχι μόνο την Καλαμάτα αλλά πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής σεισμολογίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.
Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας» από τον σεισμό των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 10:30 το πρωί και είχε επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Μεσσηνία (Κορώνη) και στο νησάκι Βενέτικο.
Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτόν που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Ρόδο. Και οι δύο πάντως, όπως τόνισε, είχαν μεγάλο εστιακό βάθος γι' αυτό και έγιναν αισθητοί σε ευρύ γεωγραφικό μήκος και πλάτος.
«Είναι νωρίς ακόμα να πούμε αν ο σεισμός των 5 Ρίχτερ στη Μεσσηνία είναι και ο κύριος σεισμός» πρόσθεσε ο καθηγητής σεισμολογίας.Επεσήμανε δε ότι ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) έδωσε οδηγία στα σχολεία της περιοχής, προκειμένου να βγουν οι μαθητές στα προαύλια για καθαρά προληπτικούς λόγους.
«Ο ΟΑΣΠ παρακολουθεί το φαινόμενο», κατέληξε ο κ. Λέκκας.
Δυο μετασεισμοί
 Μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν καταγραφεί δύο μικρές σεισμικές δονήσεις 2,2   και 2,8 ρίχτερ νότια – νοτιοδυτικά της Πύλου (ανοικτά της Μεθώνης).
Και στην Τουρκία
 Εξάλλου σεισμική μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην Τουρκία στις 12:10(τοπική ώρα).
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 181 χιλιόμετρα ανατολικά της Σμύρνης και 19 χιλιόμετρα βόρεια του Ντενιζλί, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 9 χιλιόμετρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου