19.9.16

«Γιατί πνίγηκε η Καλαμάτα με την πρώτη βροχή»; Το "Πρώτο Θέμα" μπλέκει στις …"λασπομαχίες" τη νύφη του Νίκα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
 
Με ολοσέλιδο θέμα της η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κατηγορεί το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για ό,τι συνέβη στο Δήμο όσον αφορά τις καταστροφές από τις πλημμύρες. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι ο δήμαρχος στρέφεται κατά του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας και κάνει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπληρώνοντας εξυπηρέτηση που του έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιλέγοντας ως επιστημονική συνεργάτιδά του τη σύζυγο του γιου του.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, σε δήλωσή του στην «KalamataJournal», τόνισε ότι πράγματι η νύφη του είχε υπηρετήσει στο γραφείο του υπουργού, όχι όμως ως ρουσφέτι αλλά επειδή διέθετε αυξημένα προσόντα για τη θέση που έπρεπε να καλυφθεί στο υπουργικό γραφείο. Επιπλέον υπογράμμισε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που συγκεκριμένοι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία χτυπούν τα παιδιά του αντί απ’ ευθείας τον ίδιο…

«Γιατί πνίγηκε η Καλαμάτα με την πρώτη βροχή», είναι ο τίτλος του θέματος που υπογράφει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και έχει ως υπότιτλο: «Από το 2007 η πόλη «ανοχύρωτη» στα καιρικά φαινόμενα 
– Οι ευθύνες του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα που δεν αξιοποίησε τα 6 εκατ. ευρώ τα οποία ενέκρινε προσωπικά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι λόγω ολιγωρίας της δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Νίκα δεν προχώρησε η υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων ύψους 6 εκατ. ευρώ, που θα καταβάλλονταν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τα έργα αυτά, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», είχαν ζητηθεί από το δήμαρχο το 2014 και η χρηματοδότηση είχε εγκριθεί από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, πλην όμως ο Δήμος Καλαμάτας δεν είχε καν ετοιμάσει τις μελέτες.
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει προσχωρήσει οικειοθελώς στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό μετά τις καταστροφές από την πλημμύρα έκανε δήλωση στην εφημερίδα «Αυγή» κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις ζημιές, όπως επίσης γι’ αυτό έχει την υποστήριξη του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου και του υπουργού Εργασίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ειδικότερα σημειώνεται στο δημοσίευμα ότι «η οικειοθελής προσχώρηση, όπως φαίνεται, του «γαλάζιου» δημάρχου στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα πιθανόν έρχεται σε συνέχεια «εξυπηρέτησης» που έγινε εσχάτως σε στενή συγγενή του. Η συγγενής αυτή, με ΦΕΚ, τοποθετήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2015 επιστημονική συνεργάτιδα του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, ενώ πληροφορίες λένε ότι ήδη οδεύει προς κατάληψη θέσης στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης χάρη στην καλή σχέση που έχει επιμελώς κτίσει ο δήμαρχος με την κυβέρνηση».
Στη δήλωση που μας έκανε ο δήμαρχος τόνισε ότι η σύζυγος του γιού του είναι υπάλληλος καριέρας του υπουργείου Εσωτερικών, έχει αυξημένα προσόντα, είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών είχε την ευθύνη της νομικής επεξεργασίας νομοσχεδίων. Υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται για κανένα ρουσφέτι, μιλάμε για μια υπάλληλο καριέρας με αυξημένα προσόντα, για υπάλληλο του υπουργείου Εσωτερικών. Και τιμάει τον υπουργό που χρησιμοποίησε μια υπάλληλο του υπουργείου του για τη θέση που ήθελε να καλύψει». Ο κ. Νίκας πρόσθεσε ότι η νύφη του δεν είναι πια στο γραφείο του υπουργού και πως όσο διάστημα έμεινε σε αυτό έπαιρνε το μισθό της και τίποτα παραπάνω.
Τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που χτυπούν τα παιδιά του, περιγράφοντας μάλιστα δύο συγκεκριμένους πολιτευτές της Ν.Δ. στη Μεσσηνία ως υπεύθυνους αυτής της επίθεσης. Όπως υπενθύμισε, η πρώτη επίθεση έγινε όταν βγήκε δημόσια και μίλησε για τον κίνδυνο να κλείσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας εξαιτίας ρουσφετιών με στρατεύσιμους στο Λόχο Διοικήσεως. Τότε, είπε ο κ. Νίκας, κατηγορήθηκε ο γιος του για ρουσφετολογική μετάθεση ενώ υπηρετούσε 800 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου