3.9.16

ΒΙΝΤΕΟ - Πολίτες κυνήγησαν τον Μαδούρο χτυπώντας κατσαρόλες στο νησί Μαργαρίτα στη Βενεζουέλα

Πολίτες στο νησί Μαργαρίτα στη Βενεζουέλα κυνήγησαν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας «παραιτήσου».

Δεκάδες κάτοικοι στην Βίγια Ρόσα, στο νησί Μαργαρίτα στην Βενεζουέλα αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στην περιοχή. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο κάτοικοι αλλά και μέλη της αντιπολίτευσης, ο Μαδούρο κατέβηκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, ενώ γύρω του πολίτες είχαν συγκεντρωθεί για να τον αποδοκιμάσουν, χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες (τρόπος διαμαρτυρίας στη Λατινική Αμερική γνωστός ως cacerolazo) και φωνάζοντας του να παραιτηθεί. Στις εικόνες ο Μαδούρο φαίνεται κάποια στιγμή να απομακρύνεται τρέχοντας, ενώ όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι ενός οπαδού του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν μπήκε η αυτοκινητοπομπή στην πόλη ο Μαδούρο αρχικά πίστευε ότι επρόκειτο για οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον χειροκροτήσουν και μόλις εκείνος κατέβηκε από το αυτοκίνητο οι κάτοικοι άρχισαν να χτυπούν τις κατσαρόλες και να φωνάζουν.

Ο Μαδούρο επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής το νησί Μαργαρίτα, στην περιφέρεια Νέα Σπάρτη, για να κάνει ομιλία σε απ’ ευθείας σύνδεση από μια πλατεία. Τελικά η εκδήλωση ματαιώθηκε και η σύνδεση πραγματοποιήθηκε μέσα από το σπίτι οπαδού του, όπου βρήκε καταφύγιο.

Όπως καταγγέλλουν μέλη της αντιπολίτευσης, η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 30 πολίτες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του προέδρου Μαδούρο στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική. Στο twitter πολλοί κάτοικοι κατήγγειλαν επίσης ότι άνδρες της μυστικής αστυνομίας (SEBIN) χτύπησαν διαδηλωτές.

Στις τελευταίες εκλογές του 2013 το κυβερνητικό κόμμα του Μαδούρο είχε επικρατήσει στην περιοχή Βίγια Ρόσα. Σήμερα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των τεράστιων ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα η δημοτικότητα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο έχει πέσει κατακόρυφα σε ολόκληρη τη χώρα. Στο μεταξύ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνέχισαν χθες με μικρότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Βενεζουέλας, μετά από τη μεγάλη διαδήλωση που έγινε την Πέμπτη στο Καράκας όπου συμμετείχαν περίπου 1 εκατομμύριο διαδηλωτές. Από την πλευρά της η κυβέρνηση καταγγέλλει σχέδιο πραξικοπήματος εναντίον του Μαδούρο από την αντιπολίτευση σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, ενώ τις τελευταίες ώρες κυβερνητικοί αξιωματούχοι βάλλουν και κατά ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων που όπως υποστηρίζουν «συνωμοτούν εναντίον της επανάστασης στη Βενεζουέλα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου