9.9.16

ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΛΛΑ ΕΠΟ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΓΑ

Του: ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τα δίνουν όλα σε όλα τα επίπεδα με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επισήμως πλέον χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της προκειμένου με οποιονδήποτε τρόπο καταφέρει να επηρεάσει είτε ευθέως, είτε μέσω σωματείων ,Ποδοσφαιρικές ενώσεις να καταψηφίσουν την υπάρχουσα διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!!!
Από τον Υπουργό Σταύρο Κοντονή μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο των αρμοδίων υπηρεσιών της ΓΓΑ έχουν σε καθημερινό επίπεδο στρατευθεί στον πόλεμο του Υπουργείου με την ΕΠΟ εν όψει εκλογών όποτε και αυτές διαταχθούν.
Έτσι στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής γραμματεία αθλητισμού αδειοδότισης των ποδοσφαιρικών σωματείων που επικεφαλής είναι ο έμπειρος και γνώστης του ποδοσφαίρου βετεράνος ποδοσφαιριστής και νυν διευθυντικό στέλεχος της ΓΓΑ Μάκης Τσολακίδης ,προφανώς κατ εντολή του ΓΓΑ μπλοκάρουν τις αθλητικές αναγνωρίσεις όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας και εμμέσως πλην σαφώς παρακινούν τους παράγοντες τους να πιέσουν τις οικείες ποδοσφαιρικές ενώσεις τους να καταψηφίσουν την νυν διοίκηση της ΕΠΟ.
Όλα αυτά δια της πλαγίας, γιατί ευθέως και σε αυστηρό ύφος όπως μας τόνισε παράγοντας ποδοσφαιρικού σωματείου από τα Μεσόγεια η κ. Ιωάννα Μωραίτη του επικαλέστηκε με απόλυτο τρόπο τον ισχύοντα νόμο ο οποίος είναι πάνω από το καταστατικό της          ΕΠΟ και με βάση αυτόν αθλητική αναγνώριση δίνεται στα σωματεία μόνο αν έχουν σύμβαση προπονητή ο ποιος έχει πιστοποίηση από την ΓΓΑ. Τον…παρότρυνε δε για να μην ταλαιπωρούνται να φροντίσουν τη θα κάνουν με την νυν διοίκηση της ΕΠΟ .Η ΓΓΑ επισήμως πλέον δεν αναγνωρίζει τα προπονητικά πτυχία της ΟΥΕΦΑ που δίνει η ΕΠΟ μετα από τα σχολεία που πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι.
Γιατί ο νόμος του κράτους είναι πάνω από το καταστατικό κατά τις υπηρεσίες αλλά θέλει και 140 ευρώ να καταβάλει ο κάθε προπονητής σωματείου που αν θέλει να πιάσει δουλειά θα πρέπει να πάρει την πιστοποίηση της ΓΓΑ και την σχετική άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.
Βεβαίως οι προκηρύξεις των ενώσεων σαφώς και ρητά αναφέρουν ότι τα σωματεία μπορούν να χρησιμοποιούν προπονητές μετα πτυχία της ΟΥΕΦΑ και επισημαίνεται και η αποδοχή του καταστατικού της ομοσπονδίας για να συμμετάσχουν στα οικεία πρωταθλήματα.
Η μη αθλητική αναγνώριση των ποδοσφαιρικών σωματείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ ,με την ευθεία απόρριψη των πτυχίων της ΟΥΕΦΑ στους προπονητές των σωματείων σαφώς και συνιστά παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.
Δεν μπορεί να δεχτεί καμιά ΟΥΕΦΑ και καμιά ΦΙΦΑ κανένα νόμο κράτους να της ακυρώνει το καταστατικό της .Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες διεθνείς ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων για τις οποίες προφανώς η φάμπρικα από την ΓΓΑ σχετικά με τους προπονητές θα είναι η ίδια.
Χαρακτηριστικά στον διάλογο που είχε ο γραμματέας του ποδοσφαιρικού σωματείου Κ. Χρήστος …….με την κ. Ιωάννα Μωραίτη, όταν τον πήρε να του πει ότι είναι…ελλιπής ο φάκελος για την αθλητική αναγνώριση, της εξήγησε ότι «Δεν έχουμε την δυνατότητα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία να προσλαμβάνουμε με συμβάσεις προπονητές από την μια με πτυχίο ΟΥΕΦΑ όπως λέει η προκήρυξη για να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα και από την άλλη πιστοποιημένο από την ΓΓΑ για να πάρουμε αθλητική αναγνώριση του σωματείου»
Η Υπάλληλος της ΓΓΑ ήταν απόλυτη ότι « εμείς ήμαστε ο νόμος ,η ΕΠΟ είναι κάτω από το νόμο και δεν αναγνωρίζει το σωματείο το Υπουργείο. Κοιτάξτε και εσείς τι θα κάνετε τωρα με την ΕΠΟ…»
Από την άλλη πλευρά και Η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει τους πιστοποιημένους προπονητές από την Γενική γραμματεία αθλητισμού για αυτό και σαφώς ζητά μέσα από τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της από τα σωματεία οι προπονητές τους να είναι κάτοχοι προπονητικών πτυχίων της ΟΥΕΦΑ.
Σε άλλες εποχές η στέρηση αθλητικής αναγνώρισης είχε κόστος για τα αθλητικά σωματεία γιατί δεν ήταν επιχορηγούμενα από την ΓΓΑ.
Εκτός αν ο Κοντονής και ο Τζούλιος Συναδινός μαζί με την αθλητική αναγνώριση στα σωματεία δίνουν τίποτα …ψιλά εν όψει εκλογών συν τον πιστοποιημένο προπονητή με το αντίτιμο των 140 ευρώ. Χαράτσι αλλά ΕΠΟ και στη ΓΓΑ.
Δηλαδή σε ρόλο Μπατάκη Ν ο ο Τζούλιος Συναδινός…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου