25.8.16

Μεγάλοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία τα κέντρα φιλοξενίας

Συνεχίζει την πολιτική υποβάθμισης των κρουσμάτων ελονοσίας που έχουν καταγραφεί φέτος ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Γιώργος Μπασκόζος, χωρίς όμως να απαντά στα συνεχή και επίμονα ερωτήματα που τίθενται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προς το υπουργείο Υγείας, αλλά ούτε και στο ΚΕΕΛΠΝΟ που πρότεινε το κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας.
Ποια έκτακτα μέτρα έλαβε η ηγεσία του υπουργείου; Πραγματοποιήθηκαν τα μέτρα που ζήτησε το ΚΕΕΛΠΝΟ τον περασμένο Μάρτιο; Ενημερώθηκε το εργατικό δυναμικό από χώρες όπου ενδημεί η ασθένεια; Έγιναν εκστρατείες ενημέρωσης;
Οι προειδοποιήσεις φαίνεται ότι έπεφταν «βροχή» πολύ πριν την είδηση για καραντίνα σε 12 δήμους, που η ηγεσία χαρακτήρισε καταστροφολογία και ανεύθυνο λαϊκισμό. Εκτός από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά είχε αποστείλει έγγραφο από τις 6 Απριλίου σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος να επανεμφανιστεί στη χώρα μας ελονοσία είναι υπαρκτός.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Πλατανησιώτης εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι «η έκδοση εγκυκλίου-οδηγιών από διάφορους φορείς, όπως π.χ. το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν αρκεί, αλλά αποτελεί μετάθεση ευθυνών».
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης παρέπεμψε στη γνωμάτευση του αντιπροέδρου Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Α. Μπένου με ημερομηνία 21 Ιουλίου 2016, όπου προτείνεται ξεκάθαρα το «ολοκληρωτικό κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας». Ο κ. Μπένος υπογραμμίζει ότι η μακρόχρονη διαβίωση των κατ’ αρχήν υγειών πληθυσμών σε αυτές τις συνθήκες πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες εμφάνισης τροφιμογενών και υδατογενών επιδημιών αλλά και μεταδιδόμενων με διαβιβαστές (κουνούπια) νοσημάτων, ενώ υπογραμμίζει ότι όλα τα κέντρα φιλοξενίας βρίσκονται σε πολύ κοντινή ακτίνα μεγάλων εστιών αναπαραγωγής ανωφελών κουνουπιών.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου