24.8.16

Μιά του ψεύτη, δύο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα!

Κατά την προσφιλή του τακτική ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει στην ομιλία του στη ΔΕΘ να... βαφτίσει το ψάρι κρέας, όπως άλλωστε του είχε καταλογίσει και ο πρώην σύντροφός του γερόλυκος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος που τον πήρε γρήγορα χαμπάρι. 

Θα επιχειρήσει πάλι να κάνει το μαύρο άσπρο! Άλλωστε αυτό έχει αποτελέσει μέχρι τώρα το μεγάλο πολιτικό όπλο του.
Ε, θα το χρησιμοποιήσει για μία ακόμη φορά, ίσως την τελευταία. Άλλωστε η αποτελεσματικότητα του όπλου αυτού είναι πλέον αρκετά αμφίβολη.

Βεβαίως ο πρωθυπουργός δεν έχει και καμία άλλη επιλογή. Εκτός φυσικά από αυτήν της αποχώρησης.

Μόνο που θα βρεθεί μπροστά στην εξής κατάσταση.

Την ίδια σχεδόν ώρα (με μία ημέρα διαφορά) που στην ΔΕΘ θα προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι προς τις παραγωγικές τάξεις και τους κοινωνικούς εταίρους, σε ένα άλλο μέτωπο, στο Eurogroup θα υπόσχεται η ελληνική πλευρά την υλοποίηση όλων των σκληρών προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης.
Αλλά μήπως θα είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξει απόλυτη διγλωσσία;
Μόνο που ενώ θα προσπαθεί να δημιουργήσει προς το ακροατήριό του -εντός και εκτός συνόρων...- μία θετική εικόνα για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, τα νούμερα και η ζοφερή πραγματικότητα θα τον διαψεύδουν. Όσο και αν τα νούμερα θα υπόκεινται το απαραίτητο λίφτινγκ, τη γραμμή που θα ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας την προανήγγειλε ο φιλοκυβερνητικός τύπος. Αν και δεν υπήρχε και καμία έκπληξη ή απορία περί αυτής.
Διαβάσαμε λοιπόν ότι στο πλαίσιο του αναμενόμενου δίπτυχου περί... ανάπτυξης της οικονομίας και... προστασίας της κοινωνίας, ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει ότι η προσπάθεια για... έξοδο από το μακρύ τούνελ της κρίσης "δεν ξεκινάει από το μηδέν, αλλά με... βατήρα τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας και της απασχόλησης, που δείχνουν ότι η χώρα είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της την ύφεση."

Προφανώς όσα κυκλοφορούν ή ανακοινώνονται ή γράφονται για υστέρηση σε φορολογικά έσοδα, για πρόβλημα στον τουρισμό, για μεγάλο αριθμό μακροχρόνια άνεργων, για μεγάλο πρόβλημα στις εξαγωγές, για την συνθλιβή της βιομηχανικής παραγωγής και της επιχειρηματικότητας, για την αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να αντεπεξέλθει στη χρηματοδότηση της οικονομίας,

...είναι φήμες και καταστροφολογία που εκπορεύονται από πλευρές που θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση...

Αλήθεια πώς θα εξηγηθεί το τέλμα στο οποίο έχει ρίξει η φορομπηχτική πολιτική και τα συνεχή χαράτσια την αγορά;

Πώς μπορεί να υποσχεθεί ανάκαμψη για μία οικονομικά που δεν έχει καμία πηγή ρευστότητας, ούτε από το τραπεζικό σύστημα, ούτε απο την κατανάλωση, ούτε απο ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, ούτε από δημόσιες επενδύσεις;

Βεβαίως και ουδείς αμφιβάλλει ότι θα αλλοιώσει ο πρωθυπουργός την πραγματικότητα, αλλά πλέον αυτό δεν εξυπηρετεί τίποτα.
Κανείς δεν τον πιστεύει πλέον...
Άλλωστε, όπως λέει και ο λαός, "μία του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα".
Ε, και για τον ψεύτη το ίδιο ισχύει.

Και σε αυτή την ΔΕΘ το ψέμα θα τριτώσει. Μία το 2014 που έταζε λαγούς με πετραχήλια, δεύτερη το 2015 που απέκρυπτε βασικά σημεία του Αρμαγεδδώνα που είχε υπογράψει και τρίτη φέτος!


Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
capital.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου