25.8.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών με πλούσια κέρδη

Πάνω από 170.000 ευρώ υπολογίζεται ότι είχαν αποκομίσει τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης 

Πάνω από 170.000 ευρώ υπολογίζεται ότι είχαν αποκομίσει τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Άρτας από τον περασμένο Φεβρουάριο. Μάλιστα, συμπλήρωναν τα παράνομα εισοδήματά τους κάνοντας και απάτες!

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, που οργάνωσε παράλληλες επιχειρήσεις με τη βοήθεια αστυνομικών σε περιοχές της Μεσσηνίας και Κορινθίας, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες ηλικίας από 31 ως 56 χρόνων και μία 43χρονη Ελληνίδα, με τους δυο τελευταίους να κατηγορούνται μόνο για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Στις φυλακές Κορυδαλλού, Ιωαννίνων και Ναυπλίου κρατούνται ήδη άλλοι τρεις, μία 58χρονη Βουλγάρα, ένας 42χρονος και ένας 65χρονος ως μέλη της οργάνωσης που είχαν συλληφθεί πρόσφατα από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και την Ασφάλεια Άρτας με πάνω από 100 γραμμάρια ηρωίνης, επτά δενδρύλλια και 500 γραμμάρια κάνναβης, 110 ναρκωτικά χάπια, ζυγαριές ακριβείας και 7.500 ευρώ. Ως μέλη της σπείρας κατηγορούνται άλλοι πέντε Έλληνες.

Το κύκλωμα υπολογίζεται πως είχε διακινήσει πάνω από τρία κιλά ηρωίνης, επτά κιλά κάνναβης και 400 γραμμάρια κοκαΐνης. Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενών τους ή δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» και επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις. Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους και οχήματα, κατασχέθηκαν πλήθος κινητών και καρτών sim.

Οι δράστες είχαν στην κατοχή τους ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με ξιφολόγχη με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο, μια σπάθα, πυρίτιδα βάρους 18,6 γραμμάριων, ένα αυτοσχέδιο βεγγαλικό τύπου «σαΐτα», ακατέργαστη κάνναβη βάρους 627,9 γραμμαρίων, ηρωίνη βάρους 13,6 γραμμαρίων, μεθαδόνη βάρους 89,6 γραμμαρίων, δυο χασισόδεντρα, 60 ναρκωτικά χάπια, τρεις ζυγαριές ακριβείας, μια στρογγυλή σφραγίδα δημόσιας υπηρεσίας η προέλευση της οποίας ερευνάται και 2.720 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τρία οχήματα, έναν υπολογιστής παλάμης και αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών. 

Σε βάρος των 15 μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία δύο Ελλήνων ηλικίας 37 και 45 χρόνων που ανήκουν σε άλλη συμμορία, η οποία από τις 24 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου είχε αποπειραθεί να εξαπατήσει 19 πολίτες και είχε καταφέρει να εξαπατήσει άλλους τρεις σε όλη την χώρα! Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε πολίτες που είχαν καταχωρήσει αγγελίες σε εφημερίδες, περιοδικά ή στο διαδίκτυο για την πώληση αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, μηχανών σκαφών και άλλων αντικειμένων μεγάλης αξίας και τους έστελναν πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων των ποσών που συμφωνούσαν. Έτσι, είχαν αποσπάσει αντικείμενα συνολικής αξίας 4.450 ευρώ. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, στην οποία περιλαμβάνεται άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου