27.8.16

35 ΜΕΛΗ - Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις στην Πελοπόννησο - 59 περιπτώσεις απάτης

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Κορίνθου πενήντα εννέα περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. 
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται συνολικά τριάντα πέντε άτομα, από τα οποία τα τριάντα δύο είναι Έλληνες, από 19 έως 64 ετών και τα τρία άτομα είναι, ένας Ουκρανός, ένας Αλβανός κι ένας υπήκοος Νιγηρίας ή Ρουάντας, όλοι τους μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία, εκβίαση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Ειδικότερα, αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν άτομα παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, είτε επικοινωνούσαν με πολίτες που πωλούσαν φορτηγά οχήματα, μηχανήματα έργων και λοιπά εμπορεύματα ή αγροτικά προϊόντα και με το πρόσχημα της αγοράς, τους αποσπούσαν τα αντικείμενα, αφού πρώτα τους έστελναν πλαστά αποδεικτικά καταθέσεων των συμφωνηθέντων χρηματικών ποσών, πείθοντάς τους έτσι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, είτε αναρτούσαν στο διαδίκτυο ψευδείς αγγελίες πώλησης οχημάτων, απαιτώντας την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, από τους υποψήφιους αγοραστές, ενός ποσού ως προκαταβολή.
Τα αντικείμενα που αποσπούσαν με τον τρόπο αυτό, στη συνέχεια τα διέθεταν στην αγορά, παραθέτοντας στους αγοραστές τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, ως προς τη νομιμότητα κατοχής τους.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Ασφάλεια Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του έτους έως και τις 14 Ιουλίου, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, είχαν διαπράξει σαράντα τέσσερις περιπτώσεις απάτης και δεκαπέντε περιπτώσεις αποπειρών απάτης.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει φορτηγά οχήματα, μηχανήματα έργων, χρήματα και λοιπά εμπορεύματα ή αγροτικά προϊόντα, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στις 444.400 ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Επιπλέον, η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Ασφάλεια Κορίνθου, για την ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών των δύο εγκληματικών οργανώσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου