23.8.16

Λεφτά υπάρχουν (για εκεί που θέλουν) – Ο Βούτσης μισθώνει γραφεία έναντι 1 εκατ. ευρώ!

Οι υπηρεσίες της Βουλής φαίνεται πως δεν χωρούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γι’ αυτό και ελήφθη η απόφαση να νοικιαστούν νέες εγκαταστάσεις, πέραν όσων μισθώνει ήδη σε διάφορα κτίρια πέριξ της Πλατείας Συντάγματος.
Όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν οδηγίες για γενικευμένη περιστολή των δημοσίων δαπανών.

Ο κύβος ερρίφθη στις 12 Αυγούστου, λίγες μέρες πριν την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Η απόφαση επικαλείται «την ύπαρξη εξαιρετικής και επείγουσας ανάγκης μίσθωσης κατάλληλων χώρων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Βουλής, πλησίον του μεγάρου της Βουλής, ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι προσφέρονται προς ενοικίαση το ισόγειο κατάστημα και οι ημιώροφος, 1ος, 2ος και 3ος όροφος του κτιρίου επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 11, ιδιοκτησία της Ανώνυμης Κτηματικής Εταιρείας “ΚΑΡΒΑΝ Α.Ε.”, στο οποίο στεγάζονται ήδη υπηρεσίες της Βουλής».

Πρόκειται για κτίριο απέναντι από το μέγαρο της Βουλής που στεγάζει ήδη τις οικονομικές υπηρεσίες της εθνικής μας αντιπροσωπίας, αλλά και το «Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία». Η μίσθωση για τους νέους χώρους θα διαρκέσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου.

Το «μηνιάτικο» που θα καταβάλλει η Βουλή στην ιδιοκτήτρια εταιρεία για τις νέες εγκαταστάσεις είναι… τσιμπημένο. Αγγίζει τα 79.814 ευρώ μηνιαίως ή 960.000 ετησίως.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ποσό να ανέβει τα επόμενα τρία χρόνια κι αυτό γιατί, όπως διευκρινίζεται στη σχετική απόφαση, «εξουσιοδοτείται ο γενικός γραμματέας της Βουλής να υπογράψει τη σχετική σύμβαση μίσθωσης στην οποία θα καθοριστούν οι ειδικότεροι όροι και οι λεπτομέρειες της μίσθωσης».

Διαβάστε τη σχετική απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια πατώντας ΕΔΩ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου