30.7.16

Πάρος: Αυτές οι αναρτήσεις για τον Τσίπρα στο Facebook τον έστειλα στο τμήμα

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του δήμου Πάρου, ο οποίος κρατούνταν επί 3,5 ώρες στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καθώς στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέβασε εμπρηστικά σχόλια για την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο νησί με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου.
Οι αναρτήσεις του κρίθηκαν ως επικίνδυνες από τις αρχές και στάθηκαν αρκετές ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την τοπική αστυνομία να επιλαμβάνονται της υπόθεσης. Με διαδικασίες fast track ο υπάλληλος εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση για όση ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η φιέστα στο αεροδρόμιο. Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις που προκάλεσαν την κινητοποίηση των αρχών και έβαλαν σε περιπέτειες τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης...



Οι αναρτήσεις προκάλεσαν ανάμεικτες αντιδράσεις στους κόλπους των χρηστών όπως βλέπετε παραπάνω. Μετά το τέλος της περιπέτειάς του, ο υπάλληλος της δημοτικής επιχείρησης πολιτισμού, επανήλθε με νέα ανάρτηση που βλέπετε παρακάτω...



Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης μίλησε για την περιπέτειά του και υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι χρήστες του διαδικτύου. ''Έκανα χιούμορ με τους φίλους και δεν θεωρώ πως ξεπέρασα τα όρια. Ό,τι έγραψα το έγραψα για να το δουν οι φίλοι μου αλλά βέβαια στο διαδίκτυο το πράγμα μπορεί να ξεφύγει. Στο τμήμα που με πήγαν ο διοικητής δεν είχε δει τις αναρτήσεις. Με κράτησαν μέχρι να τελειώσουν τα εγκαίνια και στη συνέχεια με άφησαν ελεύθερο''.


Τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου

Τον αγιασμό του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, τέλεσε χθες το μεσημέρι (29-07-2016) ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το έργο αυτό έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία, παρά μόνο στον λαό της Πάρου, τόνισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έργα υποδομής όπως αυτό πρέπει να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν έναν ασφαλή χώρο για την ανάκαμψη της οικονομίας και υποστήριξε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και το αεροδρόμιο της Πάρου. Όπως σημείωσε, είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή σε ένα νησί, το οποίο αποτελεί ισχυρό τοπόσημο για όλες τις διαφημιστικές εκστρατείες για την ανάδειξη της Ελλάδας και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ολοκλήρωση του έργου στο τελευταίο στάδιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι, καθώς προκειμένου να προλάβει τη θερινή περίοδο έγινε μέσα σε διάστημα 102 ημερών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Πάσχα όλο το σημείο ήταν καλυμμένο με χώμα, αλλά τώρα υπάρχει ένας σταθμός που μπορεί να εξυπηρετήσει τη λειτουργία ενός σύγχρονου αεροδρομίου και αυτό παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι το νέο αεροδρόμιο αποτελεί υπόδειγμα και παράδειγμα πως όταν υπάρχει βούληση των κατοίκων και αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην πολιτεία και τους ιδιώτες, τότε μπορεί να έχουμε σημαντικό αποτέλεσμα. Επίσης, επεσήμανε το οικονομικό όφελος από την υλοποίηση του έργου, αφού το Δημόσιο δεν θα χρειάζεται να πληρώνει 4,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο στην επιδότηση της άγονης γραμμής, αλλά και το όφελος από την αύξηση της επιβατικής κίνησης, σημειώνοντας ότι πλέον πάνω από 300 άνθρωποι θα μπορούν, καθημερινά, να κλείνουν φθηνά εισιτήρια και να φθάνουν στην Πάρο.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου