15.7.16

Βαρύ χαράτσι μπαίνει και στη συνδρομητική τηλεόραση

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ  ( ΚΟΡΕΑ tv ) ....ΕΡΤ !

Μέσω λογαριασμών το νέο τέλος - Πόσο θα πληρώσουν οι συνδρομητές

Το νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε έκρυβε μία δυσάρεστη έκπληξη για χιλιάδες πολίτες που έχουν επιλέξει να έχουν συνδρομητική τηλεόραση, αφού πλέον επιβάλλεται νέο χαράτσι για αυτούς.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πλέον καθορίζονται όλες οι διαδικασίες είσπραξης αυτού του ειδικού τέλους για τη συνδρομητική τηλεόραση, αλλά και ποιοί θα το πληρώσουν.
Όπως προβλέπεται, επιβάλλεται αναλογικό τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση υπέρ του δημοσίου, το οποίο θα επιβαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης. Το "χαράτσι" αυτό θα επιβάλλεται κάθε μήνα μέσω του λογαριασμού για κάθε σύνδεση της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Το τέλος αυτό θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, το οποίο θα περιλαμβάνει και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης προ του φόρου προστιθέμενες αξίας.
Μάλιστα, διευκρινίζεται πως εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες και το τέλος θα επιβάλλεται για όλους αυτούς τους μήνες.
Το τέλος αυτό που θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς θα εισπράττεται από την επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και θα αποδίδεται στη φορολογική δήλωση με μηνιαίες δηλώσεις στο τέλος κάθε επόμενου μήνα.
Το περίεργο σε αυτά που προβλέπονται είναι πως οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης θα πρέπει να αποδίδουν τα χρήματα από το νέο χαράτσι ανεξάρτητα από το εάν έχει πληρωθεί ο λογαριασμός από τον συνδρομητή.
Η επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση εκπρόθεσμης, ανακριβούς ή μη υποβολής της δήλωσης απόδοσης του φόρου καθώς και γενικά η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου αυτού διέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Ν. 4174/2013), όπως ισχύει κάθε φορά. Οι διατάξεις της παρούσας καταλαμβάνουν λογαριασμούς που εκδίδονται από 1.6.2016 και μετά.
Η δήλωση απόδοσης του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση υποβάλλεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σε δυο (2) αντίτυπα, εκ των οποίων το ένα παραμένει στη Δ.Ο.Υ. Και το άλλο παραδίδεται στον υπόχρεο κατά την καταβολή του τέλους. Η εν λόγω διαδικασία τηρείται έως ότου τεθεί σε εφαρμογή η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης απόδοσης του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση.


Ημερησία

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου