23.7.16

Οι 18 καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου - Πέντε βρίσκονται στην Μεσσηνία !

Η Πελοπόννησος συναγωνίζεται πλέον τις Κυκλάδες ως ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών στη χώρα. 
Ειδικά τώρα με τις πρώτες ζέστες, να μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της οπου φέτος το καλοκαίρι μπορούμε να τις επισκεφθούμε.

Βοϊδοκοιλιά – Μεσσηνία
Παρότι ο ήλιος είναι έντονος εδώ κι η κοσμοσυρροή μεγάλη, κοντά στην Πύλο κρύβεται μια από τις ομορφότερες παραλίες που σαν λιμνοθάλασσα σχηματίζει μια «κοιλιά» για να σας δροσίσει τυλίγοντάς σας στα πεντακάθαρα νερά της. 
Σίμος – Ελαφόνησος
Με ή χωρίς χρόνο για camping, κολυμπήστε σε σμαραγδένια νερά, με θαλάσσια κρίνα, αμμόλοφους και κέδρους τριγύρω, κι όλα αυτά στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, βγαλμένη από ντοκιμαντέρ για τις πιο εξωτικές παραλίες του κόσμου.

Για σπορ στο κύμα

Καλογριά – Αχαΐα
Τραμπολίνο και beach soccer στην άμμο ή banana boat στα κύματα με την τρελοπαρέα; Αυτά και άλλα σπορ σας περιμένουν σε μια οικογενειακή παραλία που στην άκρη της συναντά το δάσος της Στροφιλιάς για ποδηλατάδες, αναρρίχηση ή paintball.
Καραθώνα – Αργολίδα
Δυό βήματα από το Ναύπλιο, όλοι οι καλοί χωράνε στην παραλία με την ψιλή άμμο που ειδικεύεται στα θαλάσσια σπορ με δική της ακαδημία, ενώ θα δείτε συχνά δραστήριους surfers και ιστιοπλόους να προπονούνται στα κύματα.
Λακκόπετρα – Αχαΐα
Πολυσύχναστη κι οργανωμένη με θαλάσσια σπορ και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, η αμμουδιά της Λακκόπετρας είναι δημοφιλής στη νεολαία που ξέρει να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης με ένα σφηνάκι ή ένα κοκτέιλ στα beach bar κατά μήκος της.
Λουτράκι – Κορινθία
Χαζέψτε τους σέρφερ και πεταχτείτε από τα εστιατόρια και τις καφετέριες στη θάλασσα δίπλα σας κι αντίστροφα, και στου γιαλού τα βοτσαλάκια χαρείτε τον ήλιο με όποια παρέα επιθυμείτε μια και το Λουτράκι είναι κατάλληλο για ζευγάρια, παρέες κι οικογένειες κάθε ηλικίας.
Φοινικούντα – Μεσσηνία
Με τις όμορφες και δημοφιλείς παραλίες της Χαρουπιάς και του Μαυροβουνίου, η Φοινικούντα συγκεντρώνει ντόπιους, παραθεριστές, λάτρεις του camping, surfers από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην πλατιά ψιλή άμμο και τα εξωτικά πράσινα νερά της.

Για beach fun

Αρκούδι – Ηλεία
Από πάνω ο οικισμός, από κάτω η θάλασσα, μικροί και μεγάλοι μοιράζονται ανάμεσα στο beach bar και τα σχεδόν νησιώτικα πολύχρωμα σοκάκια, κι όλα οδηγούν στον κρυμμένο κόλπο με τις ψάθινες ομπρέλες και τις ψαρόβαρκες.
Βερβερόντα – Αργολίδα
Δίπλα στο Πόρτο Χέλι, αρκετός νεαρόκοσμος έρχεται στην παραλία για τα κονέ του με τις παρέες στο beach bar, ριλαξάρει στη σκιά των δέντρων ή κάτω από τις ομπρέλες αλλά και απολαμβάνει την καθαρή θάλασσα.
Σάντοβα – Μεσσηνία
Η παραλία αυτή αν και μικρή δίνει στους νέους ευκαιρίες διασκέδασης κοντά στην Καλαμάτα, με καθημερινά events από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί στα beach bars που την κάνουν μια από τις λίγες τόσο όμορφες «θορυβώδεις» αμμουδιές.

Για παρεΐστικες καταστάσεις

Γιαννισκάρι – Αχαΐα
Μπορεί να είναι προσβάσιμη τουλάχιστον με τζιπ, μπορεί δασικές πυρκαγιές να αλλοίωσαν το τοπίο της, αλλά τα διάφανα πεντακάθαρα νερά της παραλίας παραμένουν πόλος έλξης για όσους αναζητούν «ποιοτικό» κολύμπι και ηρεμία.

Λαγκουβάρδος – Μεσσηνία
Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας σας περιμένει σε έναν πολύ μεγάλο κόλπο με καταγάλανα νερά που αν και συχνά κατάμεστος από οικογένειες έχει χώρο και για πιο μοναχικούς πάνω στα όρια αμμουδιάς και πευκοδάσους.
Περούλια – Μεσσηνία
Η διαδρομή εντυπωσιακή μέσα από ελαιώνες, καλαμώνες κι αμμόλοφους, κι η παραλία αυτή θα γίνει για σας ενώ παίζετε ρακέτες και beach volley ό,τι είναι για τους ντόπιους, ένα οικείο εξωτικό κομμάτι του καλοκαιριού σας.

Για πράσινο ως το κύμα
Χινίτσα – Αργολίδα
Κοντά στο Κρανίδι, αξίζει να βρεθείτε σε μια οργανωμένη παραλία όπου τίποτα δεν συγκρίνεται με το καταπράσινο περιβάλλον της, την ξανθιά άμμο, τη θέα στο ομώνυμο νησάκι αλλά και το φρέσκο ψάρι στην ομώνυμη ταβέρνα.
Άγιος Αιμιλιανός – Αργολίδα
Βουτήξτε στα καθαρά νερά από τον ένα κολπίσκο στον άλλο, δείτε τα ιστιοπλοϊκά που βρίσκουν απάγκιο κι απολαύστε καλό φαγητό δίπλα στη θάλασσα σε έναν συχνά πριβέ παράδεισο των VIPs.
Πούλιθρα – Αρκαδία
Η βοτσαλωτή παραλία του χωριού είναι αγαπημένη για ντόπιους και οικιστές κοντά στο Λεωνίδιο και προσφέρεται για καλό φαγητό, όμορφη φύση στους πρόποδες του Πάρνωνα και low budget τριήμερα σε μια ευτυχώς ανεκμετάλλευτη γωνιά της Κυνουρίας.
Τράπεζα ( Πούντα ) – Αχαΐα
Πάρτε τις ομπρέλες σας και κολυμπήστε άφοβα σε μια από τις καλύτερες παραλίες της Αχαΐας με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και το καταπράσινο βουνό του Αη Λιά, επιβεβαιώνοντας τη γαλάζια σημαία που κατέχει στα εκατοντάδες βοτσαλωτά μέτρα πλάτος της.
Λίμνη Βουλιαγμένης ( Ηραίου ) – Κορινθία
Η κοντινή στο Λουτράκι λιμνοθάλασσα είναι χωσμένη στα πεύκα κι εσείς κολυμπήστε στα ζεστά νερά κι αγναντέψτε την μέχρι το μικρό στόμιο, εκεί όπου εισβάλει ο Κορινθιακός κόλπος ή ακόμη καλύτερα στο μικρό κολπάκι κάτω απ' τον αρχαιολογικό χώρο που τα νερά θυμίζουν... Αμοργό!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου