9.6.16

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Απάτη τα likes μέσω facebook για να κερδίσεις μια Mercedes!

 Η ανάρτηση έχει 61.000 likes και πάνω από 47.000 κοινοποιήσεις.!!!

Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει η διαδικτυακή απάτη που στήθηκε από αγνώστους μέσω facebook και προτρέπει τους χρήστες να ακολουθήσουν συγκεκριμένη σελίδα με την επωνυμία «Mercedes Benz-AMG» για να πάρουν μέρος σε κλήρωση που θα χαρίσει σε τρεις τυχερούς ΙΧ αυτοκίνητα τύπου Mercedes benz E63 AMG.
Η επίσημη σελίδα της Mercedes Benz στο facebook ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου ότι δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη σελίδα «μαϊμού» δημοσιεύοντας το εξής μήνυμα: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη σελίδα είναι spam και δεν ανήκει στο επίσημο δίκτυο της Mercedes-Benz».
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 50.000 χρήστες του facebook έπεσαν στην παγίδα των απατεώνων και έγιναν μέλη της σελίδας ακολουθώντας τις οδηγίες και προσδοκώντας τη μεγάλη κλήρωση που θα τους χαρίσει μια Mercedes. Το οξύμωρο είναι ότι οι άγνωστοι που έστησαν την απάτη ενημερώνουν τα θύματά τους ότι η κλήρωση θα γίνει στις 31 Ιουνίου (ο Ιούνιος έχει 30 ημέρες).
Ήδη αρκετά μέλη του facebook έχουν αντιληφθεί την απάτη και έχουν προχωρήσει σε αναφορά της σελίδας στο δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Η έκταση που έχει λάβει η καλοστημένη απάτη αναμένεται να προκαλέσει την εμπλοκή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να καταγγείλει το περιστατικό στα τηλέφωνα 11188 και 210 6476464 (Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος).

H σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, μέσα από ένα διαγωνισμό προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία των χρηστών με πιθανότητα να χρεώσει τα κινητά τους, χωρίς να το καταλάβουν.
Συγκεκριμένα στην σελίδα www.facebook.com/WinMercedesBenzAMG, υπάρχει μία ανάρτηση που ζητάει στους χρήστες να κάνουν like, share και να κοινοποιήσουν μια φωτογραφία ενός πανέμορφου αυτοκινήτου Mercedes AMG, του οποίου η αξία ανέρχεται πάνω από 131.000€ και στην συνέχεια να σχολιάσουν στην ανάρτηση.
Μέχρι εδώ είναι όλα καλά, αφού οι παραπάνω διαδικασίες ακολουθούνται σε διαγωνισμούς στο Facebook.
Στο τέλος όμως ζητάει από τους αναγνώστες να μεταβούν στην σελίδα http://amgdealer.com/ ώστε να ολοκληρώσουν την διαδικασία να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που θα γίνει 31 Ιουνίου 2016.
Μπαίνοντας εκεί η σελίδα σε ενημερώνει ότι αν θέλεις να κερδίσεις μία καινούρια AMG, πρέπει να πατήσεις το κουμπί «συνέχεια» και πατώντας το σου ανοίγει ένα παράθυρο να κερδίσεις διάφορα δώρα.
Οποιοδήποτε και να επιλέξεις σου ανοίγει μία νέα σελίδα όπου σου ζητάει να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις ενώ στο τέλος σου ζητάει τον αριθμό του κινητού σου.
Εκεί βρίσκεται η παγίδα και θέλει προσοχή αφού θα πρέπει οι αναγνώστες να προσέξουν ότι στην κάτω πλευρά αναφέρει με μικρά γράμματα ότι πρόκειται για συνδρομητική υπηρεσία η οποία σε χρεώνει 3 sms την εβδομάδα αξίας 2,08€/sms.
Ουσιαστικά η όλη διαδικασία του διαγωνισμού είναι να σε οδηγήσουν στην σελίδα να πάρουν τον αριθμό του κινητού σου και να χρεώνεσαι με sms χωρίς να το καταλάβεις.
Βέβαια όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, από ένα σημείο και μετά ούτε λόγος για διαγωνισμό αυτοκινήτου, αφού τα υποτιθέμενα δώρα είναι iphone, ipad και ποδοσφαιρικά εισιτήρια.
Ήδη η ανάρτηση έχει 61.000 likes και πάνω από 47.000 κοινοποιήσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου