25.6.16

«Φουντώνει» το βρετανικό κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» - Διαδήλωση για το Brexit έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο: «Κλέψατε το μέλλον μας»


Διαδήλωση για το Brexit έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο: «Κλέψατε το μέλλον μας»

Διαδήλωση κατά του Brexit έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, κοντά στο Μπιγκ Μπεν, πραγματοποιούν αυτή την ώρα νέοι και νέες από το Λονδίνο, οι οποίοι δεν συμφωνούν με το Brexit.

Νεαροί Βρετανοί έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Λονδίνου και ζητούν την ακύρωση του δημοψηφίσματος

«Κλέψατε το μέλλον μας», «Μην μας αφήνετε έτσι», «Δεν είμαστε Βρετανοί, είμαστε Ευρωπαίοι», «Προστατεύστε τις προοπτικές της γενιάς μας», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό και στα πλακάτ που κρατούν οι νέοι διαδηλωτές οι οποίο εξαγριωμένοι διαμαρτύρονται για το δημοψήφισμα που, όπως φαίνεται, θα βγάλει την χώρα τους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με τα  αποτελέσματα της δημοσκόπησης του YouGov poll για το πώς ψήφισαν οι Βρετανοί ανά ηλικία, η νεότερη γενιά επέλεξε το Bremain, ενώ οι μεγαλύτεροι το Brexit. Πράγματι, οι ηλικίες 18-24 ψήφισαν την παραμονή στην ΕΕ σε ποσοστό 75% και οι ηλικίες 25-49 επέλεξαν επίσης Bremain κατά 56%.
«Φουντώνει» το βρετανικό κίνημα «Μένουμε Ευρώπη»
Όλα αυτά ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές έχει συγκεντρώσει μία ηλεκτρονική αίτηση, η οποία απευθύνεται στο βρετανικό κοινοβούλιο και ζητά να διοργανωθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα, μετά από εκείνο της Παρασκευής που «έβγαλε» τη χώρα από τη ΕΕ και την άφησε βαθιά διχασμένη.

Οι αντιδράσεις του στρατοπέδου του Bremain δεν πρόκειται, όμως, να περιοριστούν μόνο στο διαδίκτυο αφού στις 28 Ιουνίου, οι υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Στη σελίδα του σχετικού event που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, και στην οποία έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παρευρεθούν 26.000 άτομα (με άλλα 50.000 να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον) αναφέρεται ότι η εκδήλωση με τίτλο «London Stays», έχει ως σκοπό «να φέρει κοντά τους πολίτες, ώστε να συζητήσουν, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλον και - το σημαντικότερο - να αποφασίσουν ποιο είναι το επόμενο βήμα τους, ώστε να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα».

«Το #LondonStays αφορά την ανάγκη να παραμείνει το Λονδίνο κοντά στους πολίτες της ΕΕ», αναφέρει η σελίδα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα «κάλεσμα στα όπλα» για να γίνει η βρετανική πρωτεύουσα «ανεξάρτητη πόλη-κράτος» και κρατώντας με αυτόν τον τρόπο αποστάσεις από το #Londependence.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου