29.6.16

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Καλαμάτα, 29 -6- 2016
                                                                                                    ΠΡΟΣ
                                                          Κα Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμάτας

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ
Η  τελευταία  έντονη βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα  να ξεβράσουν καλάμια, ξύλα, σκουπίδια σε όλο το μήκος της Δυτικής παραλίας. Πέρα από την αισθητική προσέγγιση, οι λουόμενοι καθημερινά προσεγγίζουν τη θάλασσα με μεγάλη δυσκολία, σημειώνουμε πως τη Δυτική παραλία τις πρωινές ώρες επισκέπτονται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Επίσης η περιοχή στις εκβολές του ποταμού ΄Αριος παραπέμπει σε τριτοκοσμική κατάσταση ,σκουπίδια παντού, χορτάρια  και ο  μικρός δρόμος που οδηγεί στην παραλία  μεταξύ ποταμού και  Λέσχης Αεροπορίας γεμάτος λακκούβες , καλάμια και σκουπίδια είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τους δημότες.
Απαιτείται τώρα να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό της παραλίας, την επίστρωση του δρόμου περίπου 100 μέτρων και τον ευπρεπισμό  του χώρου δίπλα στις  εκβολές του ποταμού.
Ερωτάται η δημοτική αρχή αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αποδώσει στους δημότες  καθαρή και ευπρεπή δυτική παραλία? Σημειώνουμε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της δυτικής παραλίας δεν είναι πολίτες  β΄κατηγορίας.

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ι. ΨΑΡΡΕΑ
Η οδός Ι. ΨΑΡΡΕΑ είναι αυτή ξεκινά από την οδό Αθηνών , στο ύψος του καταστήματος ΄΄ΣΙΤΟΣ΄΄  δίπλα στην απόληξη  της 1ης  ΄΄ ΚΑΡΕΛΙΑ΄΄¨του  περιφερειακού   και παραμένει για περισσότερο από 15 χρόνια ημιτελής .
Προτείνουμε να διανοιχτεί να ασφαλτοστρωθεί ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους μιας αναπτυσσόμενης περιοχής  και  ταυτόχρονα με την κατάλληλη σήμανση,  μέσω της οδού Ανθέων (οδός παράλληλη των γραμμών  του Ο.Σ.Ε.), να οδηγεί τους οδηγούς  πίσω από το Μέγαρο χορού στο Σχολικό Συγκρότημα της Αρτέμιδος , απορροφώντας σημαντικό αριθμό αυτοκινήτων από την Αθηνών που με την λειτουργία του περιφερειακού θα υποδεχτεί μεγάλο φορτίο αυτοκινήτων.
Ερωτάται η δημοτική αρχή αν προτίθεται να προχωρήσει στην διάνοιξη και ασφαλτόστρωση της συγκεκριμένης οδού?

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΩΝ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ
Η έντονη βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα τα ρέματα  και τα χαντάκια που οδηγούν τα νερά στη θάλασσα να μεταφέρουν τόνους χαλικιών και πετρών κάτω από τις γέφυρες στη Ναυαρίνου  κλείνοντας ουσιαστικά  τη διέξοδο στη θάλασσα . Απαιτείται άμεσα ο καθαρισμός και διάνοιξη των γεφυριών γιατί σε επομένη κακοκαιρία τα νερά θα υπερβούν το οδόστρωμα της παραλιακής οδού.
Ερωτάται η δημοτική αρχή θα προχωρήσει άμεσα  στις παραπάνω ενέργειες προκειμένου να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις σε επόμενη κακοκαιρία?


Γιάννης Α. Χριστόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού ‘’Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας’’

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου