17.6.16

Παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Παράταση των συμβάσεων όλων των παρόχων υγείας με τον ΕΟΠΥΥ, μέχρι 31 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, αποφάσισε το Δ.Σ του Οργανισμού σε έκτακτη συνεδρίασή του.
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο «η κάλυψη των αναγκών, σε περίθαλψη των πολιτών, πρέπει να παρέχεται απρόσκοπτα, μέχρι να καθοριστούν οι νέες συμβάσεις, από την επιτροπή διαπραγμάτευσης και τους παρόχους υγείας».
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Μιχάλης Βλασταράκος, κατά την τοποθέτησή του, επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «για τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση», επισημαίνοντας ότι οι συμβάσεις έχουν ανανεωθεί επανειλημμένα γιατί οι παρελκυστικές τακτικές και οι καθυστερήσεις, χωρίς υπαιτιότητα των γιατρών, δεν έχουν καταλήξει μέχρι σήμερα σε αποτέλεσμα. Εξέφρασε δε την ελπίδα οι νέες συμβάσεις να είναι σύγχρονου τύπου και να γίνουν σύντομα.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε επίσης, όσον αφορά τις επισκέψεις των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, να προστεθεί πέραν της ανανέωσης, πρόταση του ΕΟΠΥΥ προς το υπουργείο για σύμβαση με τον Οργανισμό, για όσους γιατρούς το επιθυμούν, με προτεραιότητα ιδιαίτερα στους νέους που, όπως είπε, «μαστίζονται από την ανεργία, υποαπασχόληση και τη μετανάστευση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου