30.6.16

Με... μηχανάκι θα πληρώνουμε στους Δήμους !

Επιτέλους. 
Αλλάζει Βασιλικό Διάταγμα του 1959, που δεσμεύει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τι είναι αυτό το Βασιλικό Διάταγμα του 1959;
 Διαβάστε σε τι αναφέρεται:
«οι οφειλές προς τους δήμους πληρώνονται με μετρητά ή τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται είτε σε διαταγή του δήμου είτε σε διαταγή του οφειλέτη, οπότε χρειάζονται οπισθογράφηση. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος είσπραξης οφειλών από τους δήμους, δημιουργεί προβλήματα στη σύννομη ταμειακή διαχείριση, όπως η μη νομιμοποίηση καταβολής της προβλεπόμενης συνδρομής της τράπεζας, ασυμφωνία στις εισπράξεις λόγω της προμήθειας ανά συναλλαγή (το ύψος της οποίας διαφέρει ανάλογα με την τράπεζα) κ.λπ.»
Κάποια στιγμή προστέθηκαν και οι συναλλαγές μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
 Όμως τώρα εν έτη 2016 που το πλαστικό χρήμα πάει κι έρχεται τα αρμόδια υπουργεία αλλάζουν ριζικά την κατάσταση. Με άλλα λόγια ανοίγει η ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμών στους δήμους είτε με τη χρήση τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών (POS), είτε με μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών (web banking), για την είσπραξη εσόδων τους από τους υπόχρεους πολίτες.

Σε τι αναφέρεται ηνέα απόφαση: Στη «Χρήση τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών». Και ορίζει«Για την είσπραξη των εσόδων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών, είναι δυνατή η χρήση «Τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών» (P.O.S) καθώς και η μεταφορά χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών με την υπηρεσία web banking».

Με άλλα λόγια τέρμα οι ουρές στις τράπεζες ή να έχει μαζί της η νοικοκυρά μετρητά  για να πληρώσει το λογαριασμό νερού ή οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή με το δήμο. Ακόμη θα πρέπει και οι δήμοι να οργανωθούν. 

Για παράδειγμα να τοποθετηθεί τερματικό στα Αρφαρά, στο Πεταλίδι, την Κορώνη ή τους Γαργαλιάνους και να αποφεύγονται μετακινήσεις προς Καλαμάτα, Μεσσήνη, Πύλο ή Κυπαρισσία.   

Την εποχή του ίντερνετ και των κάπιταλς κοντρόλ ήταν κάτι που χρειαζόταν. Το πόσο γρήγορα θα ανταποκριθούνοι ΟΤΑ είναι άλλη ιστορία. 

Εδώ θα είμαστε να ελέγχουμε και να … φωνάζουμε. 

A.X

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου