28.6.16

Δημ.Καφαντάρης - Στηρίζουμε έμπρακτα την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πύλου

ΆΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΛΟΥ

 Η  Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και οπωσδήποτε είναι καθήκον της κοινωνίας  η προσφορά καλών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες. 
Δεν πρόκειται για ευχολόγιο. 
Ούτε εκφράζουμε κάποια προσωπική άποψη. 

Στηρίζουμε έμπρακτα την ενίσχυση  του Κέντρου Υγείας Πύλου  και επιθυμούμε την εξάλειψη των  κενών στα θέματα  Υγείας που δημιουργούνται από λανθασμένες εκτιμήσεις ατόμων  ή και από τις λάθος πολιτικές του Υπουργείου Υγείας.
      
Ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε  από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου,  την μετάθεση υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας, παρότι ο ίδιος προσωπικά εξεπλάγην, δεδομένης της έλλειψης προσωπικού, προέβη σε μια σειρά κινήσεων, που αποδεικνύουν περίτρανα ότι ασχολήθηκε με προσωπικό ζήλο για το θέμα αυτό.

Επικοινώνησε ο ίδιος με τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ,  διαμαρτυρόμενος έντονα για τη μετάθεση του εν λόγω υπαλλήλου και ζητώντας την άμεση αντικατάστασή του.

Στη συνέχεια, με έγγραφη επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΔΥΠΕ, ζήτησε:
α) την άμεση  κάλυψη της κενής  θέσεως του οδηγού ασθενοφόρου και 
β) την ενίσχυση με νοσηλευτικό κ ιατρικό προσωπικό των περιφερειακών ιατρείων, για μια ακόμα φορά.

Παράλληλα,  προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας, προέβη εμπράκτως στην  απασχόληση  υπαλλήλων του Δήμου Πύλου- Νέστορος, με την ειδικότητα των Οδηγών, με σκοπό  να καλυφθούν τα κενά. 
Το συγκεκριμένο ζήτημα αυτό διευθετήθηκε πριν την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Ιουνίου 2016, καθώς εκ του νόμου (Ν.4368/2016 άρθρο 78, ΦΕΚ 21/ Α/ 21-2-2016) οι Δήμοι   αλλά και το  Πυροσβεστικό Σώμα υποχρεούνται  να συνδράμουν ως προς τη διακομιδή ατόμων, όπου και όταν αυτό χρειαστεί. Η ψήφιση αυτή του νόμου από μόνη της αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ένα θέμα - πρόβλημα τοπικό, αλλά ευρύτερο και  εθνικό.

Ας μην αγνοούμε,  ότι το παράρτημα του ΕΚΑΒ, το οποίο λειτουργεί στην Πύλο, δημιουργήθηκε ύστερα από προσωπικό αγώνα και διεκδικήσεις του Δημάρχου με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η συμβολή στη δημιουργία του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου ήταν καθοριστική,  έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της διακομιδής των ιατρικών περιστατικών και επομένως την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών.
         
Ο Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος κάνει μια προσπάθεια να διατηρήσει κ να ενισχύσει τον κοινωνικό χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του τόπου,  επιλέγοντας να αποστασιοποιηθεί από μικροπολιτικές πρακτικές που στόχο έχουν να παραπλανήσουν  την κοινή γνώμη, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θ’  αποκομίσουν  προσωπικά ή άλλα οφέλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου