10.6.16

Στο διαδίκτυο λίστα με στόχους του Ισλαμικού Κράτους - Ανάμεσά τους και Ελληνες


Στο διαδίκτυο λίστα με στόχους του Ισλαμικού Κράτους - Ανάμεσά τους και Ελληνες

Ομάδα χάκερ που δηλώνει ότι υποστηρίζει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος φέρεται να δημοσίευσε στο διαδίκτυο -μέσω μυστικής εφαρμογής- μία λίστα με τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τις διευθύνσεις email 8.318 ανθρώπων, καλώντας τους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης να τους σκοτώσουν.
 
Στην ανατριχιαστική λίστα περιλαμβάνονται, όπως αναφέρει η Daily Mirror, και ονόματα Ελλήνων.
Τη λίστα ανέβασε στο διαδίκτυο η ομάδα «United Cyber Calliphate», απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές της οργάνωσης να «ακολουθήσουν» όσους περιλαμβάνονται στη λίστα και να τους σκοτώσουν, ώστε «να πάρουν εκδίκηση για τους μουσουλμάνους».
Το κάλεσμα συνοδεύεται από μία εικόνα που δείχνει έναν οπλισμένο μασκοφόρο στρατιώτη και το εξής μήνυμα: «Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος – Έχετε ταχθεί εναντίον μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους (μαζί)».
Η συγκεκριμένη λίστα με τους επικηρυγμένους του Ισλαμικού Κράτους είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιθανόν η πρώτη που περιλαμβάνει και ονόματα μη Αμερικανών πολιτών.
Η λίστα είναι γραμμένη στα Αγγλικά και στα Αραβικά και ανακαλύφθηκε από το Vocativ που εξειδικεύεται στην έρευνα και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων που κυκλοφορούν στα κρυφά σημεία του διαδικτύου. Οι περισσότεροι στόχοι πάντως βρίσκονται στις ΗΠΑ (7.848), την Αυστραλία (69) και τον Καναδά (312).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου