16.6.16

Σε ρόλο εισπρακτικής εταιρίας ! Τηλέφωνα... απειλές από την εφορία - Πληρώστε πριν αρχίσουν οι κατασχέσεις !

Η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης πιάνει δουλειά, βασιζόμενη στη λογική των εισπρακτικών εταιριών, για να συνετίσει τους περίπου 83.000 πολίτες που έχουν ανεξόφλητα χρέη.

Δηλαδή, που είτε δεν έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα δηλώσεις ΦΠΑ, είτε δεν έχουν υποβάλλει δήλωση φόρου μισθωτών υπηρεσιών ή άφησαν απλήρωτα ποσά ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος ή άλλων φόρων.
Μάλιστα η αρχή των τηλεφωνικών… ενοχλήσεων θα γίνει σε φορολογούμενους που έχουν μικρά χρέη μέχρι και 500 ευρώ και κατόπιν θα επεκταθεί και στους μεγαλοοφειλέτες, μερικοί εκ των οποίων απειλούνται και με δημόσια διαπόμπευση. Πρόκειται για αυτούς που χρωστούν από 150.000 και πάνω στο Δημόσιο.
Το υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί την πρακτική των εισπρακτικών εταιριών, καθώς αποδείχθηκε ότι η αποστολή e-mail δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η τηλεφωνική επαφή ασκεί την απαραίτητη ψυχολογική πίεση στους φορολογούμενους έτσι ώστε να πληρώσουν τα χρέη τους. Στο τηλέφωνο οι φορολογούμενοι ακούνε τον υπάλληλο της εφορίας να τους ενημερώνει για την οφειλή τους, ποιο είναι στο ποσό και στη συνέχεια την ερώτηση πότε και εάν προτίθενται να πληρώσουν. Ανάλογα με την απάντηση έρχεται και η συνέχεια.
Εάν ο πολίτης αδυνατεί να πληρώσει ο έφορος υπενθυμίζει ότι υπάρχουν και τα αναγκαστικά μέτρα με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθού, σύνταξης κλπ ή ακόμη και ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου