3.6.16

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Αργά το μεσημέρι, εκδόθηκε ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία φαίνεται πως επιβεβαιώνει τους αρχικούς φόβους και τη μεγάλη ανησυχία. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτής εξετάζεται ο εξορθολογισμός και ο τρόπος λειτουργίας στρατοπέδων σε όλη την Επικράτεια.
Όσον αφορά την Καλαμάτα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσης του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης.  
Θα ενισχυθεί επίσης η Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με την μετατροπή και την πλήρη εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης».


 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ....ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ !!!

 Ο κ. Καμμένος ήλθε στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 2015 για τον εορτασμό της επετείου έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης στις 23 Μαρτίου 1821 στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, στον οποίον παρευρέθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Β. Παυλόπουλος. 
Όταν επισκέφθηκε το Δημαρχείο, Καλαμάτας ο κ. Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: 
«Επειδή ο κ. Δήμαρχος ανησυχούσε σε σχέση με τη μονάδα του Στρατού, η μονάδα του Στρατού θα παραμείνει στο στρατόπεδο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι δυνατόν η Καλαμάτα να έχει πληρότητα 400% στο Πεζικό και ο Έβρος να έχει 20% και 30%. Θα παραμείνει με τις απαιτούμενες δυνάμεις, οι οποίες χρειάζονται για να λειτουργεί το στρατόπεδο.
Όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως της καταγωγής τους, θα υπηρετούν στα νησιά και στην παραμεθόριο, στον Έβρο και στα νησιά μας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στην παραμεθόριο στρατόπεδα με 20% της δύναμής τους, να αναγκάζουν στρατεύσιμους να φυλάνε σκοπιά 10 και 12 ώρες και κάποιοι άλλοι να υπηρετούν δίπλα από το σπίτι τους. Άρα, δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για κλείσιμο του στρατοπέδου.
Στο σύνολό τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξηθούν με την παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας και την αναβάθμιση του Κέντρου Εκπαίδευσης, όμως στις μονάδες του Στρατού Ξηράς θα επανέλθουμε στα ποσοστά που έχει όλη η Ελλάδα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου