15.6.16

Δείτε τι να κάνετε:Τα μυστικά υγείας για να μην μυρίζει ο ιδρώτα σας!

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν περισσότερο οι άνδρες από τις γυναίκες είναι να μυρίζει ο ιδρώτας τους άσχημα...

Περιορίστε τα πικάντικα και την καφεΐνη
Εάν αντιμετωπίζετε υπερβολική εφίδρωση ή υπεριδρωσία, καλό είναι να μην καταναλώνετε πικάντικα τρόφιμα, όπως το κάρυ ή καυτερές  πιπεριές. Επίσης να μην πίνετε αλκοόλ και ροφήματα που περιέχουν καφείνη.
Όταν τα βακτήρια αναμειγνύεται με τον ιδρώτα, προκαλούν οσμή. Κάνετε ντους καθημερινά, αλλά όχι με προϊόντα με βάση το σαπούνι, το οποίο μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε μπάνιο με φαρμακευτικό σκεύασμα που πωλούνται στα φαρμακεία και  και δεν αφήνουν τα βακτήρια και τα μικρόβια να αναπτυχθούν στην υγρασία.
Διαχειριστείτε εξάψεις και νυχτερινή εφίδρωση
Εάν η εμμηνόπαυση σας προκαλεί εξάψεις ή νυχτερινές εφιδρώσεις, ακολουθείστε διάφορες θεραπείες για να περιορίσετε τα συμπτώματα.
Μη ξεχνάτε ότι διάφορα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί επίσης να ανακουφίσουν τις εξάψεις.
Επιλέξετε τα σωστά ρούχα
Φαρδιά ρούχα και φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι αφήνουν τον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από το δέρμα σας και έτσι δεν αφήνουν τον ιδρώτα να μυρίσει άσχημα αφού τον απορροφούν αμέσως.
Όταν ασκείστε, να φοράτε υφάσματα και κάλτσες που κρατούν  την υγρασία μακριά από το δέρμα σας.
Μειώστε το στρες
Το στρες προκαλεί εφίδρωση, και η υπερβολική εφίδρωση κακοσμία. Κάντε μαθήματα γιόγκας,  η άλλες τακτικές για να καταπολεμήσετε το άγχος.
Βρείτε το σωστό αντιιδρωτικό
Το χλωριούχο αλουμίνιο  μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερβολικής εφίδρωσης και της κακοσμίας.
Μείνετε υγιείς
Η παχυσαρκία, το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ή να εντείνει έντονη εφίδρωση.  Χάστε τα παραπανίσια κιλά και αμέσως θα δείτε τη διαφορά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου