9.6.16

Δεν θα πιστεύετε σε τί κάνει καλό η ηλιοθεραπεία

Περισσότερο ζουν οι γυναίκες που κάνουν ηλιοθεραπεία, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Internal Medicine.

Πιο συγκερκιμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Lund εξέτασαν για 20 ολόκληρα χρόνια 29.518 γυναίκες από τη Σουηδία, ηλικίας 25 έως 64 ετών, χωρίς ιστορικό κακοήθειας.

Προς μεγάλης τους έκπληξη, από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι οι γυναίκες που απέφευγαν τον ήλιο έζησαν από 0,6 έως 2,1 χρόνια λιγότερο από εκείνες που έκαναν συχνά ηλιοθεραπεία, χρησιμοποιώντας πάντα αντηλιακή προστασία. 
Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα ευρήματα, οι επιστήμονες συμβουλεύουν τις γυναίκες να αποφεύγουν την υπερέκθεση στον ήλιο, αλλά τονίζουν ότι η μειωμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί τελικά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό για την υγεία των γυναικών. 
Μάλιστα μπορεί να είναι τόσο βλαβερές οι συνέπειες όσο αυτές που προκαλούν το κάπνισμα. “Ξέρουμε ότι υπάρχουν τρεις μεγάλοι παράγοντες κινδύνου όσον αφορά στον τρόπο ζωής: το κάπνισμα, το υπερβολικό βάρος και η αδράνεια. 
Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχει ένας τέταρτος: η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο”, εξήγησε ο Dr. Pelle Lindqvist, επικεφαλής της μέλετης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου