29.6.16

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ! Κανόνι που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ,13.000 άνεργοι και κατάρρευση της αγοράς – Ντόμινο εξελίξεων με πολιτικές προεκτάσεις!

 Στην εταιρεία απασχολούνται σχεδόν 13.000 εργαζόμενοι, οι προμηθευτές αγγίζουν τους 3.000, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκτιμήσεις των οφειλών της εταιρείας ίσως να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. 

Πανικό και φόβο προκαλούν στο Μαξίμου οι ραγδαίες εξελίξεις στον Μαρινόπουλο, την κορυφαία εταιρεία λιανικού εμπορίου στην ελληνική αγορά αφού ένα πιθανό λουκέτο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει ντόμινο ανεξέλεγκτων επιπτώσεων στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας σε μια κρίσιμη περίοδο.

Στην εταιρεία απασχολούνται σχεδόν 13.000 εργαζόμενοι, οι προμηθευτές αγγίζουν τους 3.000, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκτιμήσεις των οφειλών της εταιρείας ίσως να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Και μόνο τα νούμερα αυτά προκαλούν έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση οι οποίοι παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Μάλιστα φέρεται αποφασισμένη να αποτρέψει με κάθε τρόπο ένα «λουκέτο» της ιστορικής αλυσίδας, που διαδραμάτιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά τα τελευταία 54 χρόνια.
Όλα τα οικονομικά υπουργεία «είναι στο πόδι» για να βρεθεί λύση, επειδή δεν τίθεται θέμα μόνον για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά η εταιρεία θα συμπαρασύρει και πολλές άλλες μαζί της αν διαλυθεί.
Σύμφωνα με έμπειρους πολιτικούς παρατηρητές και οικονομικούς αναλυτές, οι ραγδαίες εξελίξεις στο Μαρινόπολου, αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, παρά τα όσα αντίθετα επιχειρεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση ασκώντας κατά βάση επικοινωνιακή πολιτική. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι όταν μια τεράστια επιχείρηση, όπως η Μαρινόπουλος, φτάνει σε αυτό το τραγικό σημείο, ένα βήμα πριν το λουκέτο, η κατάσταση σε μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις είναι ακόμα τραγικότερη, ενώ είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλες πολύ μεγάλες και γνωστές επιχειρήσεις.
Από εδώ και πέρα όπως σημειώνουν, οι όποιες εξελίξεις θα έχουν άμεσες επιπτώσεις και στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας και μένει το ερώτημα να απαντηθεί στην πράξη αν και πώς θα αντέξει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου