22.5.16

Ε..ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ:Ο πρώτος που εκλέγεται στο ψηφοδέλτιο θα είναι με λίστα!!!

 ΜΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΑΝ M@Λ@ΚΕΣ!!


""Για τις αλλαγές που προωθεί στον εκλογικό νόμο μίλησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή. O υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως οι αλλαγές στο εκλογικό νόμο «πρέπει να έρχονται πρώιμα, πολύ μακριά από την εποχή των εκλογών. Ο εκλογικός νομός δεν είναι απλό νομοθέτημα , αλλά έχει σχέση με τους θεσμούς της Δημοκρατίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε επίσης πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στις περιφέρειες και να «σπάσουν» σε μικρότερες. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως:
«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία περιφέρεια με πάνω από 10 βουλευτές»

Η Α' Αθήνας σύμφωνα με τον υπουργό πρέπει να σπάσει σε δύο περιφέρειες, η Β' Αθήνας σε τέσσερις, ενώ πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και στο υπόλοιπο Αττικής.

Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του 3% στην είσοδο στη Βουλή αλλά αντίθετα να καθιερωθεί προκριματική διαδικασία για τις επιλογές υποψηφίων. Παρουσιάσε, στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ την αρχή της ανατρεπόμενης λίστας:


«Ο πρώτος που εκλέγεται στο ψηφοδέλτιο θα είναι με λίστα, οι υπόλοιποι με σταυρό. Αλλά θα δωσουμε στην κοινωνία τη δυνατότητα να ανατρέψει τη λίστα καθώς από έναν αριθμό σταυρών και πάνω ο βουλευτής που είναι δεύτερος στον κατάλογο θα μπορεί να πάρει τη θέση αυτού που επέλεξε το κόμμα».

Όσο για το μπόνους για το πρώτο κόμμα ο κ. Κουρουμπλής προτείνει, όπως είπε, αν ο Ελληνικός λαός δώσει σε ένα κόμμα ή μια συνεργασία κομμάτων 40% και έχει διαφορά 1% από το δεύτερο «έχουμε την επιλογή του λαού να κυβερνήσει το κόμμα αυτό. Η ίδια η κοινωνία θα το έχει επιλέξει αυτό».

«Η πρόταση έχει να ψηφίζουν και οι νέοι από 17 χρονών και άνω» είπε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι «Η Ιταλία έκανε εγχείρημα για συμβολική εκπροσώπηση των ομογενών στο κοινοβούλιο. Να το δούμε κι εμείς εάν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα γιατί ενδεχομένως να έχει μια οριακή αντισυνταγματικότητα».




sportdog.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου