23.5.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία !

Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την Ημερίδα με τίτλο «Adapt2Change: Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία: Τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων με μειωμένες εισροές» που διοργανώνεται την Τετάρτη25 Μαΐου 2016 στις 12.00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, στο κτιριακό συγκρότημα του Ιδρύματος στον Αντικάλαμο Καλαμάτας.

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Adapt2Change» (Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους) το οποίο έχει στόχο την επίδειξη της ικανότητας προσαρμογής της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή υδατικών πόρων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Life τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης
Με δεδομένο πως η λειψυδρία και η ρύπανση των υδάτων είναι μιαπεριβαλλοντική απειλή που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης,το «Adapt2Change» φιλοδοξεί να προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που να μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους αγρότες.
Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν τοΤΕΙ Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος),το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,τοΤΕΙ Πειραιά,το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου,τοKEK Ευρωπληροφόρηση Α.Ε.και η ICON GroupΤεχνική ΕΠΕ.
Πρόγραμμα  Ημερίδας 

12:00 Έναρξη-  χαιρετισμοί

12:30 Κωνσταντίνος Κίττας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:Τεχνολογίες ρύθμισης του κλίματος των θερμοκηπίων - Η περίπτωση του κλειστού θερμοκηπίου
13:00 Αναστάσιος Κώτσιρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου: Υδροπονικές καλλιέργειες - Παρόν και μέλλον
13:30Συζήτηση
Πληροφορίες :Δρ Αναστάσιος  Κώτσιρας,  τηλ. 27210 45177

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου