23.5.16

Πολάκης για Μπέζο: Περνάτε με εξαιρετικά υψηλό βαθμό

ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 
 
«Δεν μας αρκεί να είμαστε απλά και μόνο ένα καλό Νοσοκομείο», είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. 
Του ζήτησε λοιπόν υποστήριξη για κάποια, όχι πολλά, ζητήματα που εκκρεμούν, ώστε το Νοσοκομείο της Καλαμάτας να μπορεί να καλύψει ανάγκες ολόκληρης της Περιφέρειας. 
Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης μίλησε επαινετικά για τον Γιώργο Μπέζο, τονίζοντας ότι δικαιώθηκε η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου για την ανανέωση της θητείας του ως διοικητή του Νοσοκομείου…
Είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων των ατόμων που αναλαμβάνουν την καθαριότητα και τη φύλαξη του Νοσοκομείου: «Επιβεβαιωθήκαμε στην επιλογή μας, για την οποία μπορεί και να κατηγορηθήκαμε από κάποιους διότι δείξαμε εμπιστοσύνη σε 17 ανθρώπους, διοικητές, που είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη περίοδο. Εμείς είπαμε ότι πρέπει έχουν τρία πράγματα οι διοικητές: Να ξέρουνε γράμματα, να μπορούν να διοικήσουν και να είναι καθαροί. Στις μέχρι στιγμής εξετάσεις που έχετε δώσει κύριε Μπέζο περνάτε με εξαιρετικά υψηλό βαθμό, γιατί έχετε κάνει κάποια πράγματα».
Στην ίδια εκδήλωση μίλησε η εκπρόσωπος των ατόμων που διορίστηκαν για την καθαριότητα και τη φύλαξη του Νοσοκομείου, Βασιλική Φλέσσα, που εξέφρασε μεγάλες ευχαριστίες για την αλλαγή του νόμου η οποία έδωσε τη δυνατότητα να εργαστούν στο Νοσοκομείο με καλύτερες συνθήκες και καλύτερες αμοιβές. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις προς όφελος του νοσοκομείου, των νοσηλευόμενων, του προσωπικού και όλων γενικά.
Επίσης μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Μιχαήλ, που τόνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει ανοιχτές τις πόρτες του στους διοικητές των νοσοκομείων και διάθεση να τους υποστηρίξει για την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων. Τόνισε επίσης ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου έχει πράγματι προσφέρει σημαντικό έργο. Αυτό που ζήτησε είναι τη σωστή αξιοποίηση του πρώην ΙΚΑ Καλαμάτας, ενώ απευθύνθηκε στους δύο παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρο Κωνσταντινέα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα απέναντί τους μετά τη ψήφιση του ασφαλιστικού.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Μπέζος σημείωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο μας. Και είναι σημαντική διότι αλλάζει πραγματικά σελίδα και προχωρά στην απεξάρτησή του από την αποκλειστική εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης σε διάφορα εργολαβικά ιδιωτικά συνεργεία. Με ότι φυσικά σημαίνει αυτό τόσο για το κοινωνικό όφελος όσο και για το οικονομικό όφελος του Νοσοκομείου μας.
Με την νομοθέτηση της επίμαχης διάταξης που αποτελεί τομή στα υγειονομικά πράγματα της χώρας, πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Αποτέλεσε για μας αυτονόητη και επιβεβλημένη υποχρέωσή   μας και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο που σέβεται από την μια και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου Πολίτη και ταυτόχρονα  θέτει στο πυρήνα της καθημερινής μας δράσης το Σεβασμό και την Αξιοπρέπεια στον Άνθρωπο, στον Εργαζόμενο, στον Ασθενή.
Σήμερα λοιπόν υπογράφουμε 30 συμβάσεις μίσθωσης έργου στο τομέα της καθαριότητας και 5 συμβάσεις στο τομέα της φύλαξης. Και βέβαια στα τέλη της εβδομάδας υπογράφονται και 16 ακόμη συμβάσεις στο τομέα της εστίασης. Όλος αυτός ο κόσμος αναλαμβάνει εργασία από την άλλη εβδομάδα. Θέλω να ευχηθώ λοιπόν στους 56 αυτούς εργαζόμενους καλή συνέχεια και θα τους παρακαλέσω να καταβάλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα παροχής αυτών των υπηρεσιών.
Και δυο πράγματα για το Νοσοκομείο μας. Το τελευταίο 6μηνο έχουμε αρχίσει να ξαναβρίσκουμε την αισιοδοξία μας πάνω στο ευαίσθητο θέμα της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για μεν το ιατρικό έχουμε ενισχυθεί με περίπου 20 επικουρικούς ιατρούς 2ετούς σύμβασης και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα προκηρύξαμε και ύστερα από 6 χρόνια τους πρώτους 3 μόνιμους διορισμούς. Σε λίγες ημέρες προκηρύσσουμε και άλλους 3 και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε και συνέχεια.
Για δε το νοσηλευτικό πληροφορήθηκα την περασμένη Παρασκευή, ότι βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ, αναμένουμε το ΚΕΛΠΝΟΟ, και ολοκληρώνουμε και 15 μετατάξεις από νοσοκομεία της Αθήνας για το  δικό μας νοσοκομείο. Θέλω να πιστεύω ότι στο επόμενο 3μηνο και εφόσον έχουν ολοκληρωθεί όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες το νοσηλευτικό προσωπικό θα έχει ενισχυθεί με 25 άτομα ακόμη.
Και για το τέλος  άφησα δύο  πράγματα που νομίζω ότι έχουν την δικιά τους ξεχωριστή σημασία.
Πρώτον χαιρετίζουμε θερμά την πρόσφατη απόφασή σας, να δώσετε έγκριση σκοπιμότητας στα νοσοκομεία της χώρας να προχωρήσουν στην εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής οξυγόνου. Καιρό τώρα ως Νοσοκομείο Καλαμάτας, «φωνάζουμε» ότι το ΕΣΥ μπορεί να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ και νοιώθουμε πραγματικά μια μεγάλη ηθική δικαίωση. Σήμερα απλά σας προσθέτω, ότι είμαστε ήδη έτοιμοι να προχωρήσουμε και στην αυτοπαραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσεως στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας εξοικονομώντας 90.000€ το χρόνο.
Και δεύτερον, ύστερα από 5 χρόνια σκληρής και συλλογικής δουλειάς δεν μας αρκεί να είμαστε απλά και μόνο ένα καλό Νοσοκομείο. Όχι. Νομίζω πια, ότι έχουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές, να παίξουμε έναν πιο ευρύτερο περιφερειακά υγειονομικό ρόλο. Πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της Μεσσηνίας. Οι οδικοί άξονες επιτρέπουν αν όχι επιβάλλουν πια κάτι τέτοιο. Και δεν σας κρύβω ότι καθημερινά εργαζόμαστε πάνω σε αυτή τη στρατηγική επιλογή. Αυτό είναι το ΌΡΑΜΑ ΜΑΣ.
Από άποψη σκοπιμότητας η  Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει πραγματικά ανάγκη από ένα τέτοιο Νοσοκομείο-κέντρο υγειονομικής αναφοράς και νομίζω ότι μπορούμε να επιτελέσουμε έναν τέτοιο ρόλο με μεγάλη αποτελεσματικότητα, αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω σε αυτή την κατεύθυνση. Και σε αυτή την πορεία κύριε Υπουργέ σας θέλουμε σύμμαχο και πρωτοστάτη.
Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για το πραγματικό ενδιαφέρον σας πάνω στα ζητήματα του Νοσοκομείου μας και θέλω να γνωρίζετε ότι μπορείτε να εμπιστεύεστε το ανθρώπινο δυναμικό του για κάθε πιλοτικό και πρωτοποριακό ξεκίνημα».
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου