13.5.16

«ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ» ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Αύριο συνάντηση Κουρουμπλή – Τσίπρα για να συμφωνήσουν τον εκλογικό νόμο


eklogikos nomos tsipras koyropymplis

Το πολύ μέχρι 10 έδρες θα πρέπει να έχουν οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο που ετοιμάζει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Είναι «εκ των ουκ άνευ» να σπάσουν οι εκλογικές περιφέρειες. Το πολύ να έχουν μέχρι 10 έδρες» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εσωτερικών.
«Σήμερα είναι έως 44. Θα επιχειρηθεί αυτή η ριζική αλλαγή που νόθευε τη δημοκρατία και εξυπηρετούσε συγκεκριμένους ανθρώπους μέσα από τα κόμματα» συμπλήρωσε ανακοινώνοντας ότι το θέμα αυτό ίσως να το συζητήσει σε όλη του την έκταση το Σάββατο σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Στα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών, όπως αποκάλυψε ο κ. Κουρουμπλής στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha989, είναι να επιβληθεί και μια είδους εσωκομματική δημοκρατία στα κόμματα τα οποία θα πρέπει να επιλέγουν τους υποψηφίους του με προκριματικές εκλογές.
Θέλοντας να προλάβει σχόλια για τυχόν προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ σε κάλπες με το «άνοιγμα» της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι «ο εκλογικός νόμος πρέπει να ψηφίζεται πρώιμα, μακριά από την περίοδο των εκλογών. Θέλω να ψηφίστεί πρώιμα να είναι τα κόμματα σε ηρεμία γιατί δεν πρέπει να πάρει μόνο 153 ψήφους ο νόμος».
Όπως είπε στα σχέδια του υπ. Εσωτερικών είναι να διεξάγονται δημοτικές εκλογές κάθε 4 από 5 χρόνια που ισχύει σήμερα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου