28.5.16

"Το παιδί σας είναι θύμα σοβαρού τροχαίου" - Επτά προσπάθειες απάτης μόλις σε μία μέρα!

Πανικός από το τηλεφώνημα του... τρόμου

Ανάστατη είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας από τις νέες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων με το γνωστό κόλπο του... τροχαίου ατυχήματος.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, μόλις σε ένα 24ωρο, χθες δηλαδή κατεγράφησαν επτά περιστατικά απόπειρας απάτης.

Η ομάδα απατεώνων, η οποία εχει καταφέρει να «φάει» χιλιάδες ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες με ένα μόνο τηλεφώνημα, πραγματοποιεί κλήσεις σε σπίτια ηλικιωμένων κυρίως ατόμων, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος ή έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.
Ευτυχώς πλέον οι περισσότεροι έχουν ενημερωθεί από την προσπάθεια που γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. και έτσι σπανίως πέφτουν θύματα των απατεώνων.

Μία από τις επίσημες καταγγελίες που έγιναν χθες στην ΕΛ.ΑΣ. ήταν και αυτή του Προέδρου της Ένωσης Κυπρίων Πάτρας, από τον οποίο ζήτησαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Όμως στον συγκεκριμένο δεν "έπιασε" το κόλπο, και μόλις έκλεισε το τηλέφωνο αμέσως μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου και κατήγγειλε το γεγονός.  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου