26.5.16

ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ !!! «Νομιμοποιούν» τα πλαστά πτυχία στο δημόσιο !!!

Το υπουργείο Παιδείας επέρριψε χθες ευθύνες στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «για εννέα ολόκληρα χρόνια, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ελήφθη

Νέες εξετάσεις θα πρέπει να δώσουν οι κάτοχοι «πλαστών» πτυχίων από ιδιωτικά Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) της χώρας, τα οποία έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών. Πρόκειται για περίπου 2.500 παράτυπους τίτλους σπουδών που εκδόθηκαν κατά την τετραετία 2004-2008, εκ των οποίων πολλοί αξιοποιήθηκαν ως μέσο διορισμού στον δημόσιο τομέα.
Για το ζήτημα, το υπουργείο Παιδείας επέρριψε χθες ευθύνες στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «για εννέα ολόκληρα χρόνια, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ελήφθη με συνέπεια το πρόβλημα να έχει μετατραπεί ατύπως σε κοινωνικό σύμπτωμα μιας σιωπηρής ανοχής». Σύμφωνα με άρθρο 24 του ν.3577/2007, τα πτυχία των μαθητών ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας, λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών, θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.
Αυτό, βεβαίως, έρχεται σε σύγκρουση με τον πειθαρχικό κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει για τους κατόχους πλαστών πτυχίων το μέτρο της απόλυσης. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΤΕΕ σε Άρτα, Γιάννενα, Λάρισα και Τρίκαλα που εξέδιδαν παράτυπους ττίτλους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, διαβίβασε τα στοιχεία των καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και με βάση με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος προτάθηκε στο υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση του ν. 3577/2007, ώστε να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου, χωρίς χρονικό προσδιορισμό. Έτσι, σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου και θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004-2008.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου