6.5.16

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Παρασκευή και Σάββατο - Ποιοί συμμετέχουν


Σε απεργιακό κλοιό η χώρα Παρασκευή και Σάββατο - Ποιοί συμμετέχουν

Στην προκήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή και το Σάββατο προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής.
Επισημαίνει ότι διεκδικεί:
1. Καθιέρωση αφορολόγητου 12.000€ για κάθε φυσικό πρόσωπο.
2. Μείωση έμμεσων φόρων. Χαμηλός ως και μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε είδη και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης.
3. Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση φόρου μεγάλης περιουσίας με παράλληλα εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για την απαλλαγή/προστασία των ιδιοκτητών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
4. Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για πάσης φύσεως οφειλές προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.
5. Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους εφοπλιστές. Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας όλων των κεφαλαιούχων επιχειρήσεων.
Και η ΓΣΕΕ 48ωρη γενική απεργία
Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη γενική απεργία για αύριο Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».
Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως ταφόπλακα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, ενώ η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου - ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων- και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων, ενώ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και παράλληλα ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το «πραξικόπημα της κυβέρνησης».
Δεμένα για τέσσερις μέρες τα πλοία
Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της ΠΝΟ, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περάσει στην ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει άμεσα πίσω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς και προσέθεσε ότι η «συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ναυτικό επάγγελμα και τους συνταξιούχους ναυτικούς».
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ.
Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
Σε 48ωρη απεργία και τα ΜΜΕ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ κηρύσσεται 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου σε αντίδραση στον ασφαλιστικό νόμο που θα αρχίσει να συζητείται από το Σάββατο στη Βουλή.

Χωρίς μετρό, τρένα και προαστιακό
Χωρίς μετρό θα μείνει αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο η Αθήνα, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας (ΣΕΛΜΑ) προκήρυξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στη Βουλή.
Επίσης χωρίς τρένα και προαστιακό θα είναι το επιβατικό κοινό από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως και την Κυριακή αφου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.
Συγκεκριμένα, χωρίς τρένα και προαστιακό θα μείνει το επιβατικό κοινό από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως την Κυριακή 9 Μαΐου 2016.
Οπότε ακυρώνονται από την Πέμπτη στις 24.00 έως και την Κυριακή όλα τα δρομολόγια των τρένων λόγω της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου