28.5.16

ΒΙΝΤΕΟ - Η πιο ρατσιστική διαφήμιση... Βάζει μαύρο άντρα στο πλυντήριο και βγαίνει λευκός

Ο ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο - Διαφήμιση απορρυπαντικού στην Κίνα - Βάζει μαύρο άντρα στο πλυντήριο και βγαίνει λευκός

Στην προσπάθεια διαφημιστική εταιρεία να προωθήσει απορρυπαντικό στην Κίνα έφτιαξε ένα άκρως ρατσιστικό σποτάκι που κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Το σενάριο της διαφήμισης είναι το εξής:
Μία νεαρή από την Κίνα κάνει νόημα σε ένα Αφρικανό εργάτη να την πλησιάσει και εκείνος νομιζόμενος ότι της αρέσει το κάνει. Η πρωταγωνίστρια όμως του στο στόμα μια δόση απορρυπαντικού και τον σπρώχνει σε ένα πλυντήριο. Λίγο αργότερα ένας πανέμορφος και πεντακάθαρος Κινέζος βγαίνει από το μηχάνημα.
Το βίντεο «έσπασε» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το είδαν πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι στο διαδίκτυο.
Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post εξηγεί ότι η Κίνα έχει προβλήματα ρατσισμού απέναντι στους Αφρικανούς. Όπως αναφέρει, η ζωή των αφρικανών φοιτητών στην πόλη Yiwu, στα νότια της Σανγκάης, είναι πολύ δύσκολη.
«Το δυσκολότερο είναι ο ρατσισμός» εξηγεί στην εφημερίδα Monde Afrique ένας νεαρός από το Κογκό. «Οι περισσότεροι Κινέζοι μας κοιτάζουν με μισό μάτι. Στην αρχή είχα σοκαριστεί αλλά σιγά σιγά έμαθα να δέχομαι αυτή την κατάσταση. Ξέρω ότι δεν το κάνουν από κακία, αλλά έχουν μάθει διάφορα κλισέ για τους Αφρικανούς. Θα πρέπει να αρχίσουν να μας γνωρίζουν».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου