21.5.16

Μυστήριο πίσω από την απόπειρα δολοφονίας πληροφοροδιότη της ΕΥΠ

 Οι δράστες είχαν παγιδεύσει με χειροβομβίδα το αυτοκίνητό του

Θολό και μυστηριώδες είναι το τοπίο γύρω από την ενέδρα θανάτου που έστησαν άγνωστοι στο άλλοτε "βαθύ λαρύγγι" της ΕΥΠ, το οποίο φέρεται να διεκδικεί μεγάλο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso.
Οι δράστες είχαν παγιδεύσει με χειροβομβίδα το αυτοκίνητό του μάρκας SMART, και ο ίδιος σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητά του. Μόλις ακούμπησε τη χειρολαβή της πόρτας του οδηγού, διαπίστωσε ότι πάνω της ήταν δεμένη μία λεπτή πετονιά, η οποία κατέληγε στον δεξί πίσω τροχό. Έτσι ανακάλυψε ότι κάποιοι είχαν τοποθετήσει μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, στην περόνη της οποία είχαν δέσει την άλλη άκρη της πετονιάς.
Ο άνδρας κάλεσε αμέσως την αστυνομία και οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ασφάλισαν τη χειροβομβίδα και την απομάκρυναν από το αυτοκίνητο.
Το περιστατικό όπως αναφέρει η εφημερίδα κρατήθηκε μυστικό από την Αστυνομία. Το συγκεκριμένο πρόσωπο πρόκειται για επιχειρηματία, ο οποίος είχε καταθέσει πέρυσι αγωγή σε βάρος της ΕΥΠ και συγκεκριμένων αστυνομικών, οι οποίοι φέρεται ότι τον άφησαν εκτεθειμένο και παράλληλα δεν του απέδωσαν το συμφωνηθέν ποσό για τις πληροφορίες που παρείχε. Ο ίδιος ζητάει 4.300.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο χειριστής του, τον είχε ρίξει στις αμοιβές που του είχαν υποσχεθεί για τις πληροφορίες που παρείχε. Υποστήριζε μάλιστα ότι είχε ρισκάρει το κεφάλι του προκειμένου να αποκαλύψει κυκλώματα δουλεμπόρων, παράνομης εμπορίας τσιγάρων, ακόμη και συμμορίες της αλβανικής μαφίας, οι οποίες τροφοδοτούσαν με όπλα τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου