4.5.16

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ - Ελεύθεροι οι γονείς της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνης - Δικάζονται στις 6 Μαΐου


Ελεύθεροι οι γονείς της 4χρονης Μαρίας-Ειρήνης - Δικάζονται στις 6 Μαΐου

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Μονομελές Αυτόφωρο οι γονείς της 4χρονης Μαρίας, μετά την αναβολή της δίκης τους για την Παρασκευή 6 Μαίου λόγω της αποχής των δικηγόρων.
 
Οι δύο κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αναμένουν την απόφαση της Εισαγγελέως Ανηλίκων που θα κρίνει, με βάση τα πορίσματα των παιδοψυχολόγων που εξετάζουν το παιδί, αν θα επιτρέψει την επιστροφή της Μαρίας στο σπίτι τους. Η Εισαγγελέας, που έδωσε εντολή προκειμένου το κοριτσάκι να μεταφερθεί στο Παίδων Αγία Σοφία, θα επιτρέψει την επιστροφή του παιδιού στους γονείς ,αφού οι γιατροί και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου δώσουν σχετική έγκριση και αφού ολοκληρωθεί η έρευνα των κοινωνικών λειτουργών.
Ενώπιον του δικαστηρίου ο πατέρας δήλωσε άνεργος ναυτικός και η μητέρα ανέφερε πως δεν εργάζεται για να φροντίσει την οικογένεια της.
Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του ζευγαριού Σταύρος Γεωργόπουλος επανέλαβε την πεποίθηση των εντολέων του ότι το κοριτσάκι, που εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα από τον Σκαραμαγκά και βρέθηκε την επομένη σε περιοχή του Χαίδαρίου, πως κάποιος το πήρε:"Αυτό που συνέβη θα μπορούσε να συμβεί σε όλους. Για ένα λεπτό οι γονείς χάνουν από την προσοχή τους τη μικρή Μαρία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν, έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε, πήγαν στο Τμήμα έδωσαν περιγραφή. Κινητοποιήθηκαν ΕΜΑΚ, Ερυθρός Σταύρος. Αποκλείεται να έφυγε από το σπίτι και να κινήθηκε μόνο του το παιδί. Κάποιος το πήρε και το άφησε στο σημείο εκείνο. Αποκλείεται να περπάταγε και να μην το είδαν άνθρωποι. 'Αρα κάποιος το πήρε και το άφησε εκεί".
Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι κουμπάροι του ζευγαριού και νονοί του αδελφού της Μαρίας, οι οποίοι δήλωσαν πως κι αυτοί είναι πεπεισμένοι ότι το κοριτσάκι κάποιος το άρπαξε: "Ψάχναμε όλο το βράδυ. Δεν έχει φτερά το παιδί, κάποιος πρέπει να το πήρε".
Όπως είπαν για τους γονείς της 4χρονης, είναι "Αξιοπρεπέστατα παιδιά. Αγαπάνε τα παιδιά τους, θα έδιναν και την ψυχή τους. Σκεφτείτε αυτό που βλέπει το άλλο τους παιδί".
Το χρονικό της εξαφάνισης
Λίγο πριν τις 15.00 της Κυριακής του Πάσχα  η τετράχρονη εξαφανίστηκε από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στη λεωφόρο Σχιστού. Σύμφωνα με την οικογένεια, το κοριτσάκι χάθηκε όταν διέφυγε για λίγα λεπτά της προσοχής των γονιών του, οι οποίοι μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί δήλωσαν την εξαφάνιση του παιδιού τους, κινώντας τις διαδικασίες ανεύρεσής του. Όπως υποστήριξαν έψαξαν παντού, ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητα και στους γύρω δρόμους σε δύσβατα σημεία, όμως, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη της.
«Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε. Η μαμά της πήγε να κόψει κάποια φρούτα. Το παιδί έφυγε να δει το πόνι. Το άλλο μου παιδί έκανε μια ζημιά, μέχρι να πιάσω το ένα παιδί έχασα το άλλο. Μέσα σε τρία λεπτά έχασα το κοριτσάκι μου. Ήμασταν οκτώ άτομα και μπροστά σε οκτώ άτομα χάθηκε ένα παιδί 3,5 ετών», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους  ο κ. Πρίντεζης, περιγράφοντας τις στιγμές πριν χαθεί η μικρή Μαρία-Ειρήνη.

Η περιπέτεια, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος, αφού η τετράχρονη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην λεωφόρο Καβάλας, στην περιοχή Αφαία Σκαραμαγκά, κοντά σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την μάντρα αυτοκινήτων του παππού της, από όπου χάθηκαν τα ίχνη της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου