12.5.16

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Άρχισαν οι εργασίες του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νεφρολογίας

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαΐου 2016, ξεκίνησαν οι εργασίες του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νεφρολογίας, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Μαΐου. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία και διεξάγεται στο ξενοδοχείο Elite.
Στην τελετή έναρξης, ενώπιον εκατοντάδων συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό και, μεταξύ άλλων, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την επιλογή της Καλαμάτας ως πόλης διεξαγωγής του συνεδρίου. Επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες προς τον ιατρικό κόσμο, «γιατί στις συνθήκες της μακρόχρονης και ακραίας οικονομικής κρίσης προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του, για να μείνουν όρθιες οι δομές της υγείας και να προστατευθεί ο πληθυσμός της χώρας», όπως επεσήμανε.
8 Medium
Ανέφερε, ακόμη, ότι «η Καλαμάτα, μία πόλη που θα διαπιστώσετε ότι αναδύεται με αισιοδοξία μέσα στην κρίση, μία πόλη με σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα, συνδεδεμένη σήμερα πλέον αεροπορικά με δεκάδες ευρωπαϊκά αεροδρόμια, βρίσκεται στην τελική φάση διεκδίκησης να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, δηλαδή διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, μια επανάσταση εμποτισμένη με τις αρχές και τις αξίες του Διαφωτισμού, που ξεκίνησε από αυτό τον ευλογημένο τόπο». Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πίστη ότι η Καλαμάτα θα επιτύχει αυτό το στόχο και ζήτησε τη στήριξη των συνέδρων.
4 Medium
Ο Π. Νίκας εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον συμπατριώτη μας Καθηγητή Νεφρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Μπολέτη, «για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στην επιστήμη, το συνάνθρωπο, αλλά και την πόλη μας» και κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου.
Στην εναρκτήρια τελετή μίλησαν επίσης:
    9 Medium
  • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σχετικά με την ανθρωπολογική και θεολογική θεώρηση της δωρεάς οργάνων και υγρών του ανθρωπίνου σώματος
  • Ο Καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, με θέμα: «Αρχαία Μεσσήνη, πρόσφατες έρευνες»
  • Η Αναστασία Μηλίτση – Νίκα, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας, με θέμα: «Αφήγηση της μουσικής ιστορίας της Καλαμάτας (1890 - σήμερα)».
12 Medium
Την τελετή έναρξης πλαισίωσε μουσικά το σύνολο εγχόρδων Flex του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, που απέδωσε τα εξής κομμάτια: «Μικρή νυχτερινή μουσική» του Μότσαρτ, «Δωδεκανησιακή σουΐτα» του Γιάννη Κωνσταντινίδη και «Κοντσέρτο γκρόσο» του Αρχάνγκελο Κορέλι. Οι μουσικοί του Flex: Ηλέκτρα Βεζύρογλου, Γεωργία Τσολάκη, Αντώνης Μανιάς, Σοφία Ευκλείδη, Ελένη Παπαδοπούλου, Θανάσης Μπουφέας, Ηρώ Καρτάνου, Θοδωρής Σαμαράς, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Μαρτασώ Τσότρα και Παναγιώτης Μαυροειδής, σε διδασκαλία Ηλέκτρας Βεζύρογλου, καταχειροκροτήθηκαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου