23.5.16

Και οι 153 ήταν Αδίστακτοι - Eίναι βιδωμένοι στους πολυτελείς βουλευτικούς θώκους ...Μέχρι θανάτου - Του δικού σου θανάτου.

Eίναι βιδωμένοι στους πολυτελείς βουλευτικούς θώκους και είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν.  
Μέχρι θανάτου. Του δικού σου θανάτου. 
Ετοιμάζονται να ψηφίσουν μέτρα που παραδίδουν την κοινωνία στην Κόλαση του Δάντη. Σκοτώνουν κάθε σκέψη ανάπτυξης μια και τιμωρούν την ιδιοκτησία ενώ σε φορολογούν με αμείλικτο τρόπο, δίχως έλεος, δίχως ντροπή, με βαρβαρότητα. Στο μεταξύ δεν μπορούν να κρύψουν την διαπλοκή και το πάρε-δώσε με συμφέροντα φοροφυγάδων και καρτέλ όπως αυτό των καταστευαστών. Την ώρα που σου κόβουν το ΕΚΑΣ χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ φόρους στις παράνομες στοιχηματικές με έδρα τη Μάλτα. Κάποιοι στην κυβέρνηση αγαπούν τα Γεράκια της Μάλτας. Οπως επίσης και κάποιους μεγαλοκατασκευαστές για να φτάνουν στο σημείο να κρύβουν, μέσα σε 7.500 σελίδες, φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι σκληροί και αδίστακτοι. Αμοραλιστές. 
Η συμπεριφορά τους είναι αντίστοιχη με αυτή που περιγράφει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου(Βήμα) που ακολουθεί: Φωτογραφίες στο Facebook στις οποίες επιδείκνυαν τα όπλα και χρήματα από τις αιματηρές ληστείες τους είχαν αναρτήσει οι νεαροί αλβανοί κακοποιοί που συνελήφθησαν προ τριών ημερών από την Ασφάλεια Αττικής για σωρεία επιθέσεων κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης που αποκαλύπτει «Το Βήμα», στις ίδιες φωτογραφίες είχαν προσθέσει αλβανικές σημαίες με συνθήματα «εθνικιστικού αλυτρωτισμού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. Από τον ίδιο δικαστικό φάκελο ανακύπτει ότι σε μία από τις ληστείες, στις 5 Μαρτίου 2016 στα Μελίσσια, όπου μια 87χρονη έχασε τη ζωή της, η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των δραστών. Εκεί διαπιστώθηκε -εκ των υστέρων- ότι ένας εξ αυτών ανέφερε σε συνεργό του: 
«Είμαστε μέσα, είμαστε μέσα, τις έχουμε πιάσει αλλά κάνουν πολλή φασαρία». Για να συμπληρώσουν αμέσως μετά: «Δεν μας δείχνουν τίποτα οι γ…ες, την έχω κάνει μέσα στα αίματα τη μία, τίποτα»! 
Εντυπωσιακό ακόμη στοιχείο της δικογραφίας είναι η διαπίστωση ότι οι ποινικοί αντλούσαν πληροφορίες για τις κατοικίες που διέμεναν οι ευάλωτοι στόχοι των επιθέσεών τους μέχρι και από υπαλλήλους αρτοποιείων, με τους οποίους συνεργάζονταν. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, φέρεται να έστελναν χρήματα και κλοπιμαία στην Αλβανία μέσω οδηγών λεωφορείων και ταξιδιωτικών γραφείων ενώ χρησιμοποιούσαν και εταιρείες μεταφοράς χρημάτων.
 Η συμμορία αυτή που την αποτελούσαν 15 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 ως 51 ετών, και ένας 41χρονος ημεδαπός δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παγκράτι, Ιλίσια, Νέος Κόσμος, Άγιος Παντελεήμονας) καθώς και στην Καλαμάτα. Συνολικά προχώρησαν σε πέντε ληστείες και 28 διαρρήξεις και κλοπές.

 Οι αλλοδαποί ποινικοί, αφού εισέβαλαν στα σπίτια των ηλικιωμένων μεταμεσονύκτιες ώρες, τους απειλούσαν με όπλα ή αιχμηρά αντικείμενα. Σε πολλές περιπτώσεις γρονθοκοπούσαν τα θύματα στο κεφάλι και στο σώμα προκειμένου να τους υποδείξουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων.

 Από τα δικαστικά έγγραφα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι ο εντοπισμός της συμμορίας των ληστών έγινε ύστερα από σαρώσεις κλήσεων κινητών τηλεφώνων και στις τελευταίες επιθέσεις τα τηλέφωνα των δραστών ήταν «παγιδευμένα» και η ΕΛ.ΑΣ. άκουγε τις συνομιλίες τους. Δεν μπορούσαν ωστόσο να τους εντοπίσουν και να αποτρέψουν τις ληστρικές επιθέσεις, ακούγοντας πιθανόν σε δεύτερη φάση και εκ των υστέρων τις στιχομυθίες τους από τα σπίτια που είχαν εισβάλει.

 Σε μία από τις ληστείες ένας από τους δράστες ακούστηκε να λέει ότι «αντί να δουλέψω δύο-τρεις μήνες, τα έχω κάνει μέσα σε δύο ώρες». Πρότεινε μάλιστα στον συνεργό του: «Άμα θέλεις κατεβαίνεις, γιατί εδώ ο γέρος είναι ξερός (σ.σ. εννοώντας ότι το θύμα της ληστείας δεν προβάλλει αντίσταση)».

 Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά το μπαράζ μη προφυλακίσεων κατηγορούμενων για παρόμοια αδικήματα στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει ειδικό τμήμα που αναλύει διεξοδικά το παρεμφερές ποινικό παρελθόν των δραστών, τονίζοντας ότι «έχουν παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί»
 


kourdistoportocali.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου