23.5.16

ΦΩΤΟ: Σχέση - Σκάνδαλο : Η ιστορία του 12χρονου μαθητή που άφησε έγκυο την παντρεμένη 32χρονη δασκάλα του

Η σχέση-σκάνδαλο της Μέρι Κέι Λετουρνό με τον πρώην μαθητή της, Βίλι Φουαλάου σόκαρε την αμερικανική κοινωνία και έκανε τον γύρο του κόσμου, όταν το 1997 είδε το φως της δημοσιότητας. 
Η 34χρονη δασκάλα, παντρεμένη στο Σιάτλ με τέσσερα παιδιά, ήταν την περίοδο εκείνη έγκυος στο παιδί του 12χρονου μαθητή της. 
Η Λετουρνό συνελήφθη, κατηγορήθηκε για τον βιασμό του Βίλι και πέρασε τα επόμενα 7,5 χρόνια της ζωής της στη φυλακή.
Σήμερα, είκοσι περίπου χρόνια αργότερα, η Μέρι και ο Βίλι είναι παντρεμένοι. Μάλιστα, πέρυσι τον Μάιο, γιόρτασαν τα 10 χρόνια γάμου τους. Οι δύο κόρες τους είναι πλέον 19 και 17 ετών. Πολύ μεγαλύτερες δηλαδή από τον Βίλι, όταν η όλη ιστορία ξεκίνησε.

Πώς ξεκίνησε η ιστορία

pic12Στα τέλη του καλοκαιριού του 1996, η Λετουρνό μένει έγκυος στο παιδί του Φουαλάου. Έναν χρόνο αργότερα, ο σύζυγός της θα ανακαλύψει ένα ερωτικό γράμμα που είχε γράψει για τον πρώην μαθητή της και θα το παραδώσει στην αστυνομία. Η σύλληψη και οι κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου δεν θα αργήσουν.
Καθώς η παιδοφιλία έχει συνδεθεί, κατά κύριο λόγο, με τους άντρες δράστες, όταν η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε το σοκ που προκλήθηκε στην αμερικανική κοινωνία -και όχι μόνο- ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Μια γυναίκα, και μάλιστα εκπαιδευτικός, βρισκόταν αντιμέτωπη με κατηγορίες για τον βιασμό ενός μικρού παιδιού. Η σύλληψη της Λετουρνό το 1997 ήταν μια είδηση που ταρακούνησε όχι μόνο την πολιτεία της Ουάσινγκτον και τις ΗΠΑ, όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
pic5Η γέννηση του πρώτου παιδιού του ζευγαριού θα έρθει τον Μάιο του 1997. Την περίοδο εκείνη, η Λετουρνό είχε αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση. Τον Νοέμβριο του 1997, η δασκάλα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 89 μηνών. Αποφυλακίστηκε έξι μήνες αργότερα, με το δικαστήριο να της απαγορεύει να έχει οποιαδήποτε επαφή με τον Φουαλάου.
Ωστόσο, μέσα σε λίγες εβδομάδες, θα εντοπιστεί και πάλι να κάνει σεξ μαζί του σε ένα αυτοκίνητο. Ήταν η περίοδος που έμεινε και πάλι έγκυος στη δεύτερή τους κόρη. Η γυναίκα καταδικάστηκε αυτή τη φορά σε 7,5 χρόνια φυλάκισης και το δεύτερο παιδί θα γεννηθεί ενώ βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, τον Οκτώβριο του 1998. Την ίδια περίοδο, ο σύζυγός της θα υποβάλλει αίτηση διαζυγίου και θα φύγει μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους για την Αλάσκα. Ο Φουαλάου ζει με τη μητέρα του, στην οποία έχει ανατεθεί και η επιμέλεια των δύο κοριτσιών του.
pic6
Η Λετουρνό βγήκε από τη φυλακή τον Αύγουστο του 2004. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε 10 μήνες αργότερα στην Ουάσινγκτον. Ο Βίλι ήταν μόλις 21 ετών. Πέρυσι, το ζευγάρι γιόρτασε τα 10 χρόνια γάμου και παραχώρησε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Ένας απολογισμός μετά από 10 χρόνια γάμου
pic21Για τον Φουαλάου, η πορεία μέχρι σήμερα ήταν κάθε άλλο παρά εύκολη. Επί χρόνια, πάλευε με την κατάθλιψη, όπως λέει. «Εκπλήσσομαι που είμαι ακόμη ζωντανός. Πέρασα μια πολύ σκοτεινή περίοδο». Ο Βίλι μεγάλωσε σε μια φτωχική οικογένεια, χωρίς τον πατέρα του. Αλλά και η σχέση με τη μητέρα του ήταν ταραχώδης. Η σχέση του με τη Λετουρνό, αλλά και ο ερχομός του πρώτου τους παιδιού, τον έκανε να νιώσει ότι δεν είχε στήριξη από πουθενά, όπως δηλώνει. «Ήταν μια τεράστια αλλαγή για τη ζωή μου. Δεν αισθάνομαι ότι είχα τη σωστή στήριξη… από την οικογένειά μου, από κανέναν γενικά. Οι φίλοι μου δεν μπορούσαν να με βοηθήσουν γιατί δεν είχαν ιδέα για το τι σημαίνει να είναι γονιός, γιατί ήταν όλοι 14 και 15 ετών».
Για τον ίδιο, ο γάμος που ήρθε χρόνια αργότερα, «ήταν μια μεγάλη ανακούφιση». Το ζευγάρι ζει ακόμη στην ίδια περιοχή όπου η Λετουρνό ζούσε με τον πρώτο της σύζυγο. Όπως λέει, δεν ήθελε να μετακομίσει αλλά να ξαναβάλει σε μια σειρά τη ζωή τους. Η ίδια αναφέρει ακόμη ότι τα τέσσερα παιδιά από τον πρώτο της γάμο παραμένουν κομμάτι της οικογένειας. «Στις διακοπές είμαστε πάντα μαζί. Και είναι πολύ κοντά στις αδερφές τους».
pic31Αλλά για τον Φουαλάου, που ήταν μόλις 1,5 χρόνο μεγαλύτερος από τον πρώτο γιο της, ήταν περισσότερο δύσκολο. «Είναι σίγουρα άβολο να είσαι κοντά ηλικιακά με κάποιον που είναι θετό παιδί σου, κατά κάποια έννοια», τονίζει.
Σήμερα η Λετουρνό εργάζεται στη νομική βοήθεια, ελπίζει ωστόσο να επιστρέψει στη διδασκαλία, καθώς η άδεια άσκησης του επαγγέλματος ανακλήθηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Οι δύο κόρες, που πηγαίνουν σχολείο στην ίδια περιφέρεια που η μητέρα τους κάποτε δίδασκε, γνωρίζουν το πώς γνωρίστηκαν οι γονείς τους. «Ποτέ δεν αποφασίστηκε ότι τώρα θα καθίσουμε να τους εξηγήσουμε. Ήταν σαν να το ήξεραν πάντα… γιατί μεγάλωσαν με αυτό. Ποτέ δεν χρειάστηκε να εξηγήσουμε…», υποστηρίζει η Λετουρνό.
pic4Οι Λετουρνό και Φουαλάου είναι ιδιαιτέρως προστατευτικοί γονείς και ο πατέρας έχει προειδοποιήσει τις κόρες του να μην κάνουν σχέσεις. «Το λέω αυτό λόγο εμπειρίας. Μια σχέση μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που νόμιζες κάποτε ότι ήθελες. Ίσως χρόνια αργότερα να μην το θέλεις πραγματικά», υποστηρίζει.
Και όταν τους ρωτούν αν κάποιο από τα κορίτσια κάνει αυτό που έκαναν οι ίδιοι και έρχονταν μια μέρα και ανακοίνωναν ότι έχουν σεξουαλικό δεσμό με κάποιον καθηγητή τους; Και οι δύο γονείς απαντούν ότι θα σοκαρίζονταν και θα θύμωναν. Ο Φουαλάου μάλιστα λέει: «Δεν υποστηρίζω τη σχέση ή τον γάμο παιδιών με μεγαλύτερους. Δεν το υποστηρίζω»!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου